A K&H női kézilabda liga 4. fordulójában a Győri Audi ETO KC Vácra utazik. A Praktiker-Vác elleni összecsapás 2022. október 12-én, szerdán 18 órakor kezdődik.

Ambros Martín csapata eddig öt mérkőzésen lépett pályára a bajnokság idei kiírásában, és kedvenceink minden meccsen begyűjtötték a két pontot. Fontos megjegyezni, hogy csapatunk két előrehozott mérkőzést is játszott már, így lehetséges az, hogy szerdai ellenfelünk még csak háromszor lépett pályára a hazai pontvadászatban.

A Herbert Gábor vezette váci alakulat eddig minden mérkőzését sikerrel abszolválta, így 6 ponttal a tabella negyedik helyén állnak. Az első fordulóban hazai pályán 26 – 22-re verték meg a Siófok együttesét, a második fordulóban 28 – 20-ra nyertek Békéscsabán, míg legutóbb a NEKA otthonában győztek 30 – 28-ra Világos Diáék.

A tavalyi szezonban 4. helyen végzett váci együttesből négyen - Kácsor Gréta, Hámori Konszuéla, Aron Andrea és Szondi Zsófia – távoztak. A pótlásukra Kürthi Laura csapatunkból, Marincsák Nikolett, Csizmadia Fanni, valamint Ballai Anna és Bánfi Kíra kölcsönben érkeztek.

Három forduló után a váciak házi góllövő listáját Kuczora Csenge vezeti 25 góllal, őt Marincsák Nikolett követi 15 találattal, míg a harmadik helyen Ballai Borbála áll 11 góllal.

A mérkőzés előtt Ogonovszky Esztert kérdeztük.

A találkozót a Haskó Tamás Károly, Natkai Norbert játékvezető páros vezeti.