A K&H női kézilabda liga 5. fordulójában a Győri Audi ETO KC a NEKA együttesét fogadta az Audi Aréna Győrben. Az első percektől kezdve csapatunk kezében volt az irányítás, és végül 16 – 11-es eredménnyel zárult az első félidő. A második félidőben tovább nőtt a különbség a csapatok között, és végül 14 gólos győri győzelemmel zárult a találkozó.

Csapatunk a NEKA elleni összecsapást a Fodor, Hansen, Nze Minko, Blohm, Ryu, Faluvégi hatossal és Tofttal a kapuban kezdte meg. A mérkőzés első gólját Fodor szerezte, majd Blohm talált be (2 – 0). A negyedik percben érkezett az első vendég gól, de a 10. percre fordulva már 7 – 2-re vezetett csapatunk. Az első félidő utolsó tíz percére 13 – 5-ös győri előnnyel fordult csapatunk. A játékrész utolsó perceire faragott hátrányából a balatonboglári együttes, és végül öt gólos győri előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

A győri kapuba a második félidőben Solberg érkezett, és a játékrész első gólját Blohm szerezte hétméteresből (17 – 11). A 40. percben újra nyolc gólos volt a különbség a csapatok között (22 – 14), majd a 47. percben Oftedal révén már 10 góllal vezetett csapatunk (26 – 16). Az utolsó tíz percre tizenkét gólos győri előnnyel fordultak a csapatok (29 – 17). Az utolsó percekben tovább nőtt a különbség, és végül 34 – 20-ra győzött csapatunk.

Ambros Martín: „Hétvégén Norvégiában, és ma is fiatal csapattal kellett szembenéznünk, és az ellenfelek fiatalsága nagyon jó teljesítményt hozott ki belőlük, koncentrálni kellett ellenük végig. Amint kihagyott a figyelmünk, sikerült felzárkózniuk. Összességében elégedett vagyok a játékkal, tudtunk gyakorolni védekezésben, és ma a szélsőink mindannyian remek teljesítményt nyújtottak.”

Győri-Lukács Viktória: „Készültünk arra, hogy a NEKA fiataljai nem fognak megijedni, és keményen fognak harcolni a mérkőzésen. Komoly védekezést mutattak be, így könnyebb volt szélre labdát játszani. Örülök hogy élni tudtunk a lehetőségekkel.”