A Győri Audi ETO KC U14-es csapata az elmúlt szombaton Érden folytatta a pontvadászatot. Fiataljaink a Dunaújváros és a Siófok alakulatai ellen léptek pályára, és mindkét esetben magabiztos győzelmet arattak.

 

2022. november 11-én klubunk növendékei Érden folytatták az U14 I. osztály küzdelmeit, ahol két találkozó is várt rájuk. Először a Dunaújváros ellen léptünk pályára, a találkozó első félidejét az ellenfelünk kezdte jobban, azonban a félidő közepétől a feljavult támadójátékunknak köszönhetően előbb Baracskai Liza találatával egalizáltunk, majd a vezetést is átvettük, amit a félidő végéig őrizni is tudtunk (5-10). A folytatásban lányaink még tovább tudták növelni az első játékrészben megszerzett előnyt, végül nagyarányú győzelmet ünnepelhettek (11-22).

Dunaújvárosi KKA – Győri ETO KC (5-10) 11-22

Győri ETO KC: Mészáros Polett (k), Burányi Szófia 3, Lendvai Emily, Oross Tímea 1, Pintér Nelli 4, Szakács Vivien 3, Baracskai Liza 4, Gáncs Fanni 1, Takács Csenge (k), Balog Nikolett, Lidi Vivien 1, Molnár Hanna 1, Jancsurák Flóra 2, Porubszki Lara 2

Edzők: Tóth Lászlóné, Péter Szabó Lívia

 

A második párharcunkat a Siófok csapata ellen vívtuk, és annak ellenére, hogy ezt a mérkőzést jobban kezdtük el, a 6-1-es rajtot követően hibákat vétettünk, amit az ellenfelünk kihasznált, és a 13. percben kiegyenlített (8-8). A félidő hajrájában azonban fiataljaink mindent megtettek, hogy a vezetést ne adják ki a kezükből, ami sikerült is, és 3 gólos előnyről mi mehettünk pihenőre (13-10). A második játékrészben Lendvai Emilyék folyamatosan növelni tudták az előnyüket, végül egy gólzáporos mérkőzésen zsebelhettük be a két pontot (30-24). A két győzelmet és a három fordulót követően a középmezőnyben foglalunk helyet.

„A Dunaújváros és a Siófok ellen is nagyarányú győzelmet arattunk köszönhetően az agresszív, kollektív védekezésünknek, és a jó egyéni teljesítményeknek, itt szeretném kiemelni a kapusaink teljesítményét. Koncentráltan, kevés technikai hibával játszottunk. Mindkét ellenfelünket megleptük, mivel az Üstökös Kupán a Dunaújvárostól kikaptunk, míg a Siófok előrébb áll a tabellán, mint mi.” – fejezte ki elégedettségét Tóth Lászlóné edző.

Győri ETO KC – Siófok KC (13-10) 30-24

Győri ETO KC: Mészáros Polett (k), Burányi Szófia 2, Lendvai Emily 8, Oross Tímea 2, Pintér Nelli 3, Szakács Vivien 4, Baracskai Liza 4, Gáncs Fanni, Takács Csenge (k), Balog Nikolett 1, Lidi Vivien, Molnár Hanna, Jancsurák Flóra 2, Porubszki Lara 4

Edzők: Tóth Lászlóné, Péter Szabó Lívia