A Győri Audi ETO KC Akadémia 1-es csapata az U19 I. osztályban és az NBII-ben is pályára lépett az elmúlt héten. Az előbbin magabiztos győzelmet ünnepelhettek fiataljaink, míg az utóbbin sajnos vereséget szenvedtek. 

Klubunk növendékei 2022. november 19-én hazai pályán fogadták a Csepel gárdáját az U19 I. osztályban. A mérkőzésnek volt egy nagy visszatérője Farkas Júlia személyében, aki a kézsérüléséből felépülve állhatott újra a csapat rendelkezésére. Jól kezdtük el a találkozót, és a 6-2-es rajtot követően lányaink végig kontrollálták a pályán történteket, így megnyugtató előnnyel mehettek pihenőre (19-11). A második játékrészben a meccs képe nem változott, Halász Viktóriáék végig egyenletes, jó teljesítményt nyújtottak, így megérdemelten tartották itthon a két pontot (39-23). Nyolc fordulót követően a Pigniczki-lányok a harmadik helyről várhatják a folytatást.

„A mérkőzés előtt sejthető volt, hogy lesz alkalmunk bizonyos részfeladatok gyakorlására, erre is készültünk. A beálló elleni védekezés így is okozott nehézséget, szerencsére a mérkőzés eredményét nem befolyásolta. Ennek ellenére dolgoznunk kell továbbra is azon, hogy kevesebb gólt kapjunk, függetlenül attól, hogy éppen melyik bajnokságban játszunk. Mindig a védekezés minősége adja meg az önbizalmat, amivel egy csapat a támadásban magabiztos tud lenni.”-értékelt Bordásné Horváth Marianna edző.

Győri Audi ETO KC – Csepel DSE (19-11) 39-23

Győri Audi ETO: Nagy Nikolett 4, Győri Alexa (k), Havasi Virág 2, Bordás Bianka 4, Tóth Gabriella, Halász Viktória 5, Pádár Laura 3, Kovács Kata 3, Barta Petra 3, Mészáros Anna 3, Szajkó Fanni (k), Soponyai Lili 5, Farkas Júlia 7

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

 

Akadémia 1-es csapatunk november 20-án a királynék városába utazott, ahol az eddig veretlen, veszprémi együttes ellen folytathatták az NB II-es pontvadászatot. Az első félidő derekáig kiegyenlített volt a találkozó, és annak ellenére, hogy a hazaiak végig vezettek, tudtuk tartani velük a lépést. A félidei hajrá azonban ellenfelünknek sikerült kicsit jobban, így ötgólos előnnyel mehettek pihenőre (20-15). A folytatásban Kövér Lucáék mindent megtettek, hogy a hátrányukból faragjanak, azonban ez sem bizonyult elengedőnek, és a bakonyiak még tovább tudták növelni az előnyüket, végül nagyarányú győzelmet ünnepelhettek (34-24). Lányaink hét fordulót követően a harmadik helyen állnak.

„Az elmúlt évek bajnokával találkoztunk, és bíztunk benne, hogy egy szoros mérkőzést tudunk játszani. Rengeteg gólt kaptunk, nehéz feladat volt a komoly lövőkkel és beállóval rendelkező ellenfelünket tartani. Ez volt az őszi szezon legnagyobb erőpróbája, amiből látszódott, hogy főleg a védekezés megszilárdítására, keménységére, határozottságra még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk.” -összegzett Bordásné Horváth Marianna edző.

Veszprém Pannon SE – Győri Audi ETO KC (20-15) 34-24

Győri Audi ETO: Nagy Nikolett 2, Rédecsi Polett 3, Győri Alexa (k), Havasi Virág 3, Bordás Bianka 1, Nyerges Anna, Tóth Gabriella 1, Halász Viktória 1, Kovács Kata 1, Varga Dalma 1, Soponyai Lili 1, Németh Henriett (k), Farkas Eszter 4, Kövér Luca 6

Edző: Bordásné Horváth Marianna