A Győri Audi ETO KC Akadémia 2-es csapata az elmúlt hétvégén a Csepel együttesét fogadta hazai pályán az U17 I. osztályban, valamint Veszprémben vendégszerepelt az U19 III. osztályban. Fiataljaink mindkét találkozón fölényes győzelmet ünnepelhettek.

 

2022. november 19-én Kun Attila lányai számára a Csepel csapata ellen folytatódtak az U17 I. osztály küzdelmei. A nyolcadik fordulónak a Magvassy Mihály Sportcsarnok adott otthont. A találkozó sok izgalmat nem tartogatott, már az első félidőben eldőlt a két pont sorsa (31-5). A folytatásban sem csökkent Varga Dalmáék lövőkedve és lendülete, lányaink teljesen felőrölték ellenfelüket, és nagyarányú győzelmet arattak (60-15). A hazai siker azt is jelentette, hogy akadémistáink a második helyről várhatják a folytatást.

„Egész héten két mérkőzésre készültünk, és kettéosztottuk a hétvégére a csapatunkat. Számunkra a serdülő bajnoki mérkőzés a legfontosabb, tehát ide koncentráltuk a csoportunk idősebb részét. Az ellenfél antropometriailag jobb erőkből állt, mint mi, amelyet a mérkőzés során a sebességünkkel és játéktudásunkkal maximálisan tudtunk kompenzálni. Nagy tempóban és kevés hibával játszva nagyon nagy különbség alakult ki már az első félidőben, amelyet tartottunk a másodikban is. Megdöntöttük a gólrekordunkat, és nagy arányú győzelmet arattunk. Elismerés a lányoknak és a stábnak.” -fejezte ki elégedettségét Kun Attila vezetőedző.

Győri Audi ETO KC – Csepel DSE (31-5) 60-15

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett 4, Balogh Lili 3, Granát Dorka 6, Horváth Zelda (k), Bödő Panna (k), Kiss Diána 7, Tallós Csillag 2, Császár Dorka 3, Szár Evelin 3, Horváth Lili 6, Németh Petra 4, Varga Dalma 10, Dobák Csenge 4, Takács Maja 8

Vezetőedző: Kun Attila

 

Akadémia 2-es növendékeink november 20-án Veszprémben léptek pályára az U19 III. osztályban. Balogh Liliék már az első játékrészben megnyugtató előnyt harcoltak ki (9-26), amit a folytatásban is végig kontrollálni tudtak, és idegenben zsebelhették be a két pontot (24-42).

„Itt játszott a csapatunk fiatalabb része, kiegészülve az 1-es és 3-as csoport két játékosával, akik kevesebbet játszottak eddig. Az ellenfél és köztünk minimum 3 év korkülönbség volt. Jó felfogásban, keményen védekezve, maximálisan betartva a védekezésbeli és támadási taktikánkat, nagyon jó egyéni teljesítményekkel már az első félidőben megnyertük a mérkőzést. A kialakult különbséget tudtuk tartani a másik félidőben is, amelynek nagyon örültem. Gratulálok a lányoknak.” -nyilatkozta Kun Attila vezetőedző.

Veszprém Pannon SE – Győri Audi ETO KC (9-26) 24-42

Győri Audi ETO: Balogh Lili 7, Falusi Luca 5, Horváth Zelda (k), Kovács Fruzsina (1), Hajdó Jázmin (2), Kiss Diána (4), Molnár Zsófia 1, Pásztor Emília 1, Schmél Zoé 10, Szalai Luca 2, Vajda Luca 6, Dobák Csenge 3, Hangyál Réka

Vezetőedző: Kun Attila