Az Európa-bajnokság után idegenben lép pályára a Győri Audi ETO a K&H női kézilabda liga 11. fordulójából előrehozott mérkőzésen. Az Alba Fehérvár elleni találkozó 2022. november 30-án, szerdán 18 órakor kezdődik.

Szinte teljes kerettel várja a szerdai mérkőzést csapatunk, hiszen szerencsére minden győri sportoló sérülés nélkül tért haza a kontinensviadalról. A jelenleg zajló Ázsia Játékok miatt Ryu Eun Hee még nem csatlakozott a kerethez, mivel ő Dél-Korea válogatottjával szerepel a viadalon. 

Legutoljára október 19-én láthatta bajnoki mérkőzésen a közönség a Győri Audi ETO csapatát, hiszen novemberben az Európa bajnokság miatt szüneteltek a hazai pontvadászat küzdelmei. Ezen a találkozón a NEKA együttesét győzték le Ambros Martín tanítványai 34 – 20-ra hazai pályán. Ezen a meccsen kívül eddig az előrehozottakkal együtt hat mérkőzést játszott a csapat és mindet meg is nyerte, így 14 ponttal a tabella élén állnak kedvenceink.

Az Alba Fehérvár együttese eddig öt összecsapáson lépett pályára, amiből kettőt megnyert, kétszer kikapott és egyszer döntetlent játszott. Józsa Krisztián együttese az első fordulóban 33 – 23-as vereséget szenvedett a Debrecen otthonában, majd hazai pályán 26 – 26-os döntetlent ért el a DKKA ellen. A 3. fordulóban az újonc Békéscsaba ellen 24 – 25-ös sikert könyvelhettek el hazai pályán. Végletekig kiélezett mérkőzésen egy góllal (29 – 30) sikerült felülmúlniuk az MTK együttesét, míg a legutóbb három góllal maradtak alul az MKC ellen Afentáler Sáráék (27 – 30). 

A mérkőzés előtt Schatzl Nadine-t kérdeztük.

A találkozót az Ignéczi Ivett és Pánczél-Héjjas Tímea játékvezető páros vezeti. 

A mérkőzésen az Alba Fehérvár jótékonysági felhívást intézett a szurkolókhoz, amivel az Adni Jó Kupa Alapítványt támogatják. A kiérkezőket arra kérik, hogy egy tábla csokival vagy egy zacskó keksszel csatlakozzanak a felhíváshoz.