A Győri Audi ETO KC Akadémia 3-as csapata hazai pályán fogadta a VKL SE Győr gárdáját az elmúlt hétvégén. Fiataljaink újabb két ponttal gazdagodtak az U19 III. osztály pontvadászatában. 

Kerékgyártó Zsolt és Halász Máté lányai számára 2022. november 27-én folytatódott az U19 III. osztály küzdelmei. A találkozót a Magvassy Mihály Sportcsarnokban rendezték, ahol akadémistáink a szintén győri VKL SE együttese ellen léptek pályára. Habár kiegyenlített játék jellemezte az első félidőt, még is fiataljaink várhatták négygólos előnyről a folytatást (16-12). A második játékrészben is Dobák Csengéék uralták a mérkőzést, majd a véghajrában Pásztor Emíliáék gyors támadásokat tudtak vezetni, amikből rendre eredményesek is voltak, így a győzelem egy percig sem forgott veszélyben (33-24). Nyolc fordulót követően a Kerékgyártó-lányok a második helyről várhatják a folytatást.

„A VKLSE csapatát fogadtuk, akik nagyon jól szerepeltek a korábbi fordulókban. Ezen a meccsen jobban kezdtünk a vendégeknél, és gyakorlatilag végig kézben tartottuk az irányítást. A második félidő elején történt kisebb megingástól eltekintve szép győzelmet arattunk. A sikert beárnyékolja két játékosunk súlyosnak tűnő sérülése. Molnár Zsófi és Falusi Luca néhány hétre kiesnek a felkészülésből.” -nyilatkozta Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

Győri Audi ETO KC – VKL SE Győr (16-12) 33-24

Győri Audi ETO: Korsós Aliz (k), Falusi Luca 1, Horváth Zelda (k), Kovács Fruzsina 1, Hajdó Jázmin 2, Tagai Virág 2, Molnár Zsófia 1, Végh Zorka, Pásztor Emília 8, Németh Petra 7, Horváth Réka, Dobák Csenge 10, Hangyál Réka 1, Horváth Berta

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt