Az EHF Bajnokok Ligája 7. fordulójában a Győri Audi ETO a Rapid Bukarest együttesét fogadta az Audi Aréna Győrben. Az első harminc percben többnyire fej – fej mellett haladtak a csapatok, a játékrész végül 18 – 15-ös győri vezetéssel zárult. A második félidőben tartotta előnyét csapatunk, és végül 32 – 30-as zöld-fehér győzelem született,

A találkozón vezetőedzőnk nem számíthatott Ryu Eun Hee-re, aki hazája válogatottjával szerepel az Ázsia Játékokon, valamint Veronica Kristiansen is csak a lelátóról buzdította társait. Csapatunkban hosszú sérülés után a szezonban először nevezve volt Line Haugsted, valamint Fodor Csenge és Linn Blohm és Raphaelle Tervel is tagja volt a 16 fős keretnek.

Ambros Martín a csoportrangadót a Győri-Lukács, Gros, Oftedal, Hansen, Broch, Schatzl hatossal és a kapuban Solberggel kezdte meg. Az első találatot indításból Győri-Lukács szerezte, majd gyorsan érkezett a vendég válasz (1 – 1). Felváltva estek a gólok, tíz perc elteltével 8 – 7-re vezetett csapatunk. A játékrész derekán Ambros Martín időt kért, de az utolsó tíz percre fordulva továbbra is döntetlen volt az állás (11 – 11). A 28. percben vezetettek először három góllal Oftedal-ék, és az első harminc perc 3 gólos, 18-15-ös győri vezetéssel zárult.

A második félidő Solberg védéssel indult, ám egy elrontott támadás után két gólra zárkóztak a vendégek, de Győri-Lukácsnak köszönhetően újra három volt a különbség (19 – 16). A 40. percben négy gólos győri előnyt mutatott az eredményjelző (24 – 20). 25 – 20-as hazai vezetésnél a vendégek edzője időt kért, de Schatzl góljával már hat volt a különbség (26 – 20). Az utolsó negyed órára fordulva hét találattal vezettek Oftedalék (27 – 20). Nem adták fel a vendégek, faragni tudott hátrányából a bukaresti együttes, így 28 – 24-es eredménnyel fordultak a csapatok az utolsó tíz percre. Az 55. percre egy gólra zárkóztak fel Korsós Dorináék, de Silje Solberg védéseinek és két győri gólnak köszönhetően újra három volt a különbség másfél perccel a vége előtt (31 -28). Az utolsó fél percben Ana Gros góljára, még érkezett egy válasz, így végül 32 – 30-as győri győzelem született a csoport rangadóján.

Ambros Martín: „Nagyon jó volt nézni, hogy az Európa-bajnokság után milyen magas szinten játszottak a játékosok. Egyik csapat sem adta fel, magas szinten működött a védekezésünk és a támadásunk is. Összességében nagyon elégedett és büszke vagyok, ez egy igazi csapatteljesítmény volt.”

Silje Solberg: „Egy jó és erős mérkőzést játszottunk. A hangulatra sem lehet panaszunk, hiszen mindkét csapat szurkolói remek hangulatot teremtettek. Örülök a győzelemnek, büszke vagyok a csapatra.”