A Győri Audi ETO KC csapata az elmúlt hétvégén Hajmáskéren vendégszerepelt az U15 II. osztályban. Róth Kálmán fiataljai mindkét mérkőzésüket fölényesen megnyerve utazhattak haza.

Klubunk növendékei 2022. december 3-án Hajmáskéren léptek pályára az U15 II. osztályban, ahol két mérkőzés várt rájuk. Róth Kálmán tanítványai az Ajka együttese ellen szálltak harcba a bajnoki pontokért az első meccsen, és már az első félidő végére megnyugtató előnyt tudtak kidolgozni (6-16). A második játékrészben Jancsurák Flóráék lendülete és lövőkedve mit sem csökkent, valamint a védelem is biztos lábakon állt, aminek köszönhetően végül sima győzelmet ünnepelhettek (9-28).

KK Ajka – Győri ETO KC 9-28 (6-16)

Győri ETO KC: Kiss Pandora 1, Burányi Szófia 1, Oross Tímea 2, Pintér Nelli 3, Szakács Vivien 7, Baracskai Liza 4, Takács Csenge (k), Balog Nikoletta, Váczi Letícia (k), Kovács Kata 3, Jancsurák Flóra 5, Biró Szonja, Porubszki Lara 2

Vezetőedző: Róth Kálmán

 

A Róth-lányok a zalaegerszegi Páterdomb alakulata ellen játszották a második mérkőzésüket. Szakács Vivienék már az első félidőben nagyarányú vezetésre tettek szert (14-6), amit a második játékrészben az előnyüket végig növelve meg is tudtak őrizni (32-12). Az újabb kiütéses győzelem Baracskai Lizáék számára azt is jelentette, hogy négy fordulót követően a tabella éléről várhatják a folytatást.

„A negyedik fordulóban a két utolsó helyezett csapattal találkoztunk, ami remek lehetőséget nyújtott a taktikai elemek gyakorlására, különösképpen a védekezésre. Igyekeztünk nagy hangsúlyt fektetni a labdaszerzésre és a gyors labdakihozatalra. A lányok a nagy különbség ellenére is komolyan vették mindkét mérkőzésünket.” -nyilatkozta Róth Kálmán vezetőedző.

Győri ETO KC – Páterdomb LSC 32-12 (14-6)

Győri ETO KC: Kiss Pandora, Mucza Dóra, Burányi Szófia 2, Oross Tímea 6, Pintér Nelli 2, Szakács Vivien 8, Baracskai Liza 9, Takács Csenge (k), Balog Nikoletta 2, Váczi Letícia (k), Kovács Kata, Jancsurák Flóra 1, Biró Szonja 1, Porubszki Lara 1

Vezetőedző: Róth Kálmán