A K&H női kézilabda liga 7. fordulójában kiírt találkozón a Győri Audi ETO a Ferencváros otthonába utazik. A két zöld-fehér együttes összecsapása 2022. december 14-én, szerdán 17:30-kor kezdődik az Elek Gyula Arénában és az M4 Sport élőben közvetíti. A találkozó előtt csapatkapitányunkat, Anne Mette Hansent kérdeztük.

Nem túlzás, hogy a magyar bajnokság legjobban várt mérkőzése lesz a szerdai derbi. Ezt a tényt nem csak a két csapat múltja, hanem a klubok idei bajnoki teljesítménye is igazolja, ugyanis már csak a Győri Audi ETO KC és szerdai ellenfelünk veretlen a hazai pontvadászatban.

Csapatunk az előrehozott mérkőzésekkel együtt, eddig kilenc bajnoki mérkőzést játszott le, legutóbb hazai pályán a Békéscsaba ellen gyűjtöttük be a két pontot (36 – 24). A tavalyi ezüstérmes eddig mindössze hat alkalommal lépett pályára a K&H ligában, és mind a hatszor győztesen hagyta el a küzdőteret.

Az első fordulóban az FTC parázs mérkőzésen 26 – 24-re győzött az MKC ellen hazai pályán, majd a Budaörs ellen nyert idegenben 30 – 21-re. A harmadik fordulóban az Érd ellen diadalmaskodott szerdai ellenfelünk 34 – 26-ra hazai pályán, majd a Siófok otthonában 29 – 19-re nyert a fővárosi alakulat. Az Európa-bajnokság előtti utolsó meccsen 41 – 29-es sikert értek el a Vác ellen, majd legutóbb a NEKA-t múlta felül 31 – 16-ra a budapesti zöld-fehér együttes.

A hazaiak legtöbb találatát, 24 gólt a bajnoki meccsek során az azóta sérülés miatt a szezon hátralévő részét várhatóan kihagyni kényszerülő Kovács Anett szerezte, őt 23 góllal Klujber Katrin követi, a harmadik helyen pedig 20 találattal Emily Bölk és Márton Gréta osztoznak

Csapatunk eddigi legtöbb gólját a magyar bajnokságban Linn Blohm szerezte (38), őt Estelle Nze Minko követi 33 góllal, a dobogó harmadik fokán Yvette Broch áll 30 találattal.

A szerdai rangadó előtt csapatkapitányunkat, Anne Mette Hansent kérdeztük.

A mérkőzést Bócz László, Wiedermann Viktor játékvezetőpáros vezeti és az M4 Sport élőben közvetíti.