A K&H női kézlabda liga 7. fordulójában a Győri Audi ETO a Ferencváros otthonában vendégszerepelt. Az első félidő elején egymás után estek a gólok, de az utolsó tíz percben már néggyel is vezetett csapatunk, végül az első harminc perc egy gólos győri vezetéssel zárult. A második félidőben átvette a vezetést a hazai csapat, melyet nem is engedett ki a kezéből. A találkozó végül 32 -26-os eredménnyel zárult.

Ambros Martín továbbra sem számíthatott Veronica Kristiansen játékára, viszont bekerült a keretbe Ana Gros.

Vezetőedzőnk a Schatzl, Hansen, Broch, Oftedal, Ryu, Győri-Lukács hatossal, és Tofttal a kapuban kezdte meg a találkozót. Rangadóhoz méltóan parázs hangulatban indult a mérkőzés, ahol az első gólt a hazaiak szerezték, de rögtön érkezett a válasz Broch révén (1 – 1). Az első tíz percben fej-fej mellett estek a találatok, egyik csapat sem tudott egy góllal többel elszakadni a másiktól, de az előny nálunk volt (5 – 6).  A 13. percben átvette a vezetést a hazai együttes (7 – 6), de Nze Minko révén a 15. percben újra vezettünk (7 – 8). A 16. percben Hansen góljával 7 – 9-re módosult az eredmény, de hamar kiegyenlített a fővárosi alakulat (9 - 9). Az első félidő utolsó 10 percére 2 gólos győri vezetéssel fordultak a csapatok (10 – 12). A 22. percben egy egészpályás góllal 14 – 10-re vezettünk. A szünetre végül 15 – 16-os győri vezetéssel vonultak a csapatok.

A második félidőben Solberg váltotta Toft-ot a kapuban. Az első találatot ugyan Hansen szerezte, de a hazaiak rögtön válaszoltak (16 – 17). A 34. percben átvették a vezetést a ferencvárosiak, de Schatzl gyorsan kiegyenlített (18 – 18). A 36. percre azonban már 3 gólos előnybe kerültek a hazaiak, ezért Ambros Martín időt kért (21 – 18). Ez sem segített csapatunkon, és a 41. percben már hat gólos volt a fővárosiak előnye. A félidő felére egy 3 – 0-as sorozattal faragott hátrányából együttesünk (25 – 22). A mérkőzés hajrájára 26 – 22-es FTC vezetéssel fordultak a csapatok. A végén sajnos nem sikerült közelebb zárkózni, így 6 gólos vereséget szenvedtünk a Népligetben.

Ambros Martín: „Remek első félidőt játszottunk, többnyire kontrolláltuk a helyzeteket. A második játékrészben azonban minden megváltozott. Ellenfelünk megtalálta támadásban a beállóját, távoli zónákból is eredményesek voltak. Elbizonytalanodtunk kissé, és ugyan megvoltak a ziccereink, de túl sokat hibáztunk. A bajnokság vége még messze van, hazai pályán mindenképpen mindent megteszünk, hogy ledolgozzuk a hátrányt.”

Ana Gros: „A küzdőszellemünk a mérkőzés elejétől a legvégéig megvolt, sajnos a második félidőben jelentősen romlott a védőjátékunk hatékonysága, ráadásul túl sok ziccert rontottunk támadásban, ami ilyen meccseken döntő jelentőségű.”