A Győri Audi ETO KC Akadémia 2-es csapata a DKKA együttesét fogadta hazai pályán az U17 I. osztályban. Fiataljainknak egy végletekig kiélezett csatában sikerült itthon tartaniuk a két pontot. 

Klubunk növendékei 2022. december 9-én a DKKA ellen folytatták a bajnoki pontvadászatot az U17 I. osztályban. A parázs csatának a Magvassy Mihály Sportcsarnok adott otthont, ahova mindkét csapat győzelmi szándékkal érkezett. A rangadó hangulata a pályán is végig érződött, hiszen fiataljaink jó rajtját követően a vendégek egalizáltak, majd ezt követően fej-fej mellett haladtak az együttesek, végül döntetlennel vonulhattak pihenőre (17-17). A sok gólt hozó első játékrész után a folytatásban Rédecsi Polették vették kezükbe az irányítást, azonban a 43. percben a vendégek ismét kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Végül a remek véghajrának köszönhetően akadémistáink megfordították a mérkőzést, és megnyerték a találkozót (32-30). Az idei év utolsó mérkőzésén aratott győzelemmel lányaink a tabella második helyén telelnek. 

„Ez a meccs is rangadónak számított a maga nemében, ha mi győzünk, akkor leszakadnak az élmezőnytől, ha viszont ők győznek, akkor felzárkóznak hozzánk. Ennek megfelelően kezdődött a találkozó. Az első félidei kapusteljesítményünk meg is határozta a játék képét, amely nem volt túl biztató. Az előző mérkőzéseken egész játékidő alatt nem kaptunk majdnem annyi gólt, mint most, ez a második félidőre feljavult, kicsit megingott a csapat az ellenfél nyitott védekezésénél, de küzdöttünk, hajtottunk, és meglett a győzelem. Nem játszottunk jól, de eredményesek tudtunk maradni. Elégedett vagyok a féléves teljesítményünkkel, mi lőttük a legtöbb gólt, mi kaptuk a legkevesebbet, ezáltal a mi gólkülönbségünk a legjobb, igaz “csak“ második helyen állunk, mert a NEKA elleni mérkőzés utolsó másodperceiben kimaradt egy hetesünk, ami döntetlent ért volna és akkor mi telelnénk az élen. De a sportban nincs “ha és volna”. Én személy szerint büszke vagyok a csapatomra és a stábomra, az elvégzett munkában hiszek, amit mi maximálisan el is végeztünk. Gratulálok a csapatnak, meghitt, boldog karácsonyt és boldog új évet kívánok minden szurkolónknak.” -összegzett Kun Attila vezetőedző.

Győri Audi ETO KC – DKKA 32-30 (17-17)

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett 7, Balogh Lili 3, Granát Dorka 4, Bödő Panna (k), Vári Arina, Kiss Diána 5, Császár Dorka, Szár Evelin 6, Horváth Lili, Pásztor Emília, Németh Petra, Schmél Zoé 4, Szajkó Fanni (k), Varga Dalma 3, Vajda Luca, Takács Maja

Vezetőedző: Kun Attila