A Győri Audi ETO KC Akadémia 2-es és 3-as növendékei az elmúlt héten mindhárom mérkőzésüket megnyerték. Az U19 III. osztályban a Celldömölk, míg az U15 I. osztályban a Mosonmagyaróvár és a Siófok együttesét győzték le, aminek köszönhetően mindkét bajnokságban az élről várhatják a januári folytatást.

 

Klubunk fiataljai 2022. december 17-én a Celldömölk csapata ellen játszották az idei év utolsó bajnoki mérkőzését az U19 III. osztályban. Az elejétől fogva Dobák Csengéék uralták a mérkőzést, és a hatékony támadójátéknak köszönhetően ötgólos vezetésről mehettek pihenőre (16-21). Vári Arináék a második játékrészben sem maradtak adósok a gólokkal, így meggyőző fölénnyel zsebelhették be a két pontot (28-47). Lányaink az őszi teljesítményükkel megérdemelten várhatják a folytatást a tabella éléről. 

„Az Akadémia 2-es és 3-as csapatunk 2007-es játékosaival játszottuk le a mérkőzést az U15-ös forduló azonos időben lévő mérkőzései miatt. Az első félidőben kicsit akadozott a védekezésünk, de ennek ellenére meggyőzően tudtunk vezetni, aztán az ellenfél idősebb játékosai kezdtek fáradni, mi pedig ugyanazon a sebességen játszottuk tovább az addig is lendületes támadásainkat. Így, magabiztos előnyt tudtunk kialakítani. Gratulálok a játékosoknak és a stábtagoknak az őszi első helyhez.” -értékelt Kun Attila vezetőedző.

Celldömölki VSE – Győri Audi ETO KC 28-47 (16-21)

Győri Audi ETO: Balogh Lili 4, Horváth Zelda (k), Bödő Panna (k), Kovács Fruzsina 3, Vári Arina 6, Hajdó Jázmin 5, Tallós Csillag, Horváth Lili 6, Végh Zorka 1, Pásztor Emília 5, Schmél Zoé 7, Horváth Réka 1, Dobák Csenge 8, Hangyál Réka 1

Vezetőedző: Kun Attila

 

Akadémia 3-as csapatunk december 17-én Siófokon vendégszerepelt az U15 I. osztályban, ahol két mérkőzés várt fiataljainkra. Az első találkozót a Mosonmagyaróvár alakulata ellen vívták Jász Dorináék, és kiváló játékkal sima győzelmet ünnepelhettek.

„A mérkőzés fontos volt számunkra, mert előre tervezett módon azoknak a játékosoknak akartunk több játékidőt adni, akik eddig különböző okok miatt kevesebbet, vagy egyáltalán nem is léptek pályára. Nagy megelégedésünkre a tervünk jól bevált, hiszen magabiztosan nyertük meg a találkozót.” -kezdte értékelését Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

Mosonmagyaróvári KC – Győri ETO KC 20-40 (7-22)

Győri ETO KC: Tőkés Lilla 1, Flaskár Emma 1, Nagy Szofi 3, Ackermann Léna (k), Molnár Nóra 2, Pőcze-EisenbergerAnna, Bíró Maja 4, Jász Dorina 5, Bárdos Réka 2, Tagai Virág 3, Szalai-Nagy Zita, Léránt Eszter 8, Takács Maja 7, Kányai Villő 4

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt

 

Kerékgyártó Zsolt és Halász Máté tanítványai a második meccsükön a hazai csapattal mérkőzhettek meg. Az első félidő derekáig még kiélezett csata zajlott a pályán, majd a folytatásban Takács Majáék nagy iramot diktálva magabiztosan nyerték meg a párharcot. Fiataljaink a kettős győzelem után az első helyről várhatják a folytatást.

„A második mérkőzésen, a Siófok ellen, egy pihentebb sorral tudtunk játszani, ami meg is hozta az eredményét. A meccs előtt megbeszéltük, hogy milyen fontos nekünk a visszavágás a két héttel ezelőtti balszerencsés vereség után, és mindenképpen meg kell nyernünk a rangadót. Így is kezdtünk, szuper koncentrált játékkal hamar több gólos vezetésre tettünk szert. Sajnos később veszítettünk ebből a koncentrációból, de a kötelező sorcsere után újra kiválóan játszottunk, és meggyőző előnnyel fordultunk a második félidőre. A szünet után is fenn tudtuk tartani a magas fordulatszámot a játékban, így tovább növelve az előnyünket magabiztos győzelmet arattunk, és mutattuk meg a hazaiaknak, hogy az előző összecsapásunk valóban csak egy kisiklás volt a részünkről. A meccs utáni ünneplés megmutatta, hogy milyen akarattal és alázattal szállt harcba a csapat. Az öltözőben nagyon megdicsértem őket, hiszen minden játékosom nyomás alatt nyújtott extra teljesítményt. Ezzel a két győzelemmel kívánunk kellemes karácsonyt és boldog új évet minden szurkolónknak és támogatónknak!” -zárta sorait Kerékgyártó Zsolt.

Győri ETO KC – Siófok KC 34-27 (17-13)

Győri ETO KC: Tőkés Lilla 2, Flaskár Emma 2, Nagy Szofi 2, Ackermann Léna (k), Molnár Nóra, Pőcze-Eisenberger Anna, Bíró Maja 1, Jász Dorina 3, Bárdos Réka 1, Tagai Virág 3, Szalai-Nagy Zita 2, Léránt Eszter 6, Takács Maja 9, Kányai Villő 3

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt