A 2022-es év utolsó mérkőzésén a Győri Audi ETO a tavalyi pontvadászat bronzérmeséhez, a Debrecen csapatához utazik. A K&H női kézilabda liga 9. fordulójára kiírt találkozó 2022. december 30-án, pénteken 19 órakor kezdődik a Hódos Imre Sportcsarnokban és az M4 Sport élőben közvetíti.

Ambros Martín tanítványai kézilabdával búcsúztatják az Óévet, hiszen az év utolsó előtti napján Debrecenben lépnek pályára. A lányok számára nem ismeretlen a kelet-magyarországi alakulat, mivel az idei kiírásban már megmérkőztek egymással. A 22. fordulóból előrehozott mérkőzésen, októberben találkoztak a felek, ekkor izgalmas 60 percet követően 25 – 22-es győri győzelem született. Ezen az összecsapáson, csapatunkból Anne Mette Hansen, Linn Blohm és Estelle Nze Minko is 5-5 találattal járult hozzá a sikerhez, míg a másik oldalon Töpfner Alexandra szerezte a debreceniek legtöbb gólját, szám szerint 7-et. 

A tavalyi bronzérmes együttes eddig 11 találkozót játszott a 2022/2023-as idényben, melyből 8-szor győzött, 3-szor pedig vereséget szenvedett, így jelenleg a tabella 3. helyét foglalja el 16 megszerzett ponttal. 

Szilágyi Zoltán együttese győzelmet könyvelhetett el a Fehérvár elleni nyitányon (1. forduló DVSC Schaeffler – Alba Fehérvár 33 – 23), majd az MTK elleni hazai, illetve az előrehozott idegenbeli mérkőzésein (2. forduló DVSC Schaeffler – MTK Budapest 31 – 24; MTK Budapest - DVSC Schaeffler 28 – 29). Szintén előrehozott mérkőzésen nyertek kiütéssel a DKKA ellen (13. forduló DVSC Schaeffler – DKKA 40 – 27), majd az MKC ellen arattak négygólos sikert a 3. fordulóban (DVSC Schaeffler – MKC 30 – 26). Az Érd ellen simán (5. forduló DVSC Schaeffler – Érd 32 – 24), míg a Vác ellen szoros mérkőzésen diadalmaskodtak (7. forduló DVSC Schaeffler – Praktiker Vác 34 – 33). A NEKA ellen a vártnál nehezebben sikerült begyűjteni idegenben a két pontot (8. forduló NEKA - DVSC Schaeffler 23 – 27). 

A hajdúsági alakulat csapatunkon kívül a 4. fordulóban meglepetésre a Budaörstől is kikapott (25 – 23), majd legutóbb egy fordulatos mérkőzésen a Siófok ellen (28 – 26) is vereséget szenvedett. 

A debreceniek házi góllövő listáját jelenleg 58 góllal Töpfner Alexandra vezeti, őt 42 találattal Kácsor Gréta követi, a dobogó harmadik fokán az egykori győri játékos Planéta Szimonetta áll 40 góllal. 

Sérülés miatt biztosan nem lép pályára a hazaiaknál Hornyàk Dóra, aki a Siófok elleni mérkőzésen szenvedett keresztszalag sérülést.

A mérkőzés előtt Estelle Nze Minko-t kérdeztük. 

A találkozót a Hargitai Gábor, Markó Gábor játékvezető páros vezeti, és az M4 Sport élőben közvetíti. 

A debreceni klub tájékoztatása szerint a mérkőzésre az összes jegy elkelt.