A 2022-es év utolsó mérkőzését a DVSC otthonában játszotta csapatunk. A mérkőzés szoros küzdelmet hozott az első félidőben, de 16-15-re mi vezettünk. A második játékrészben is megmaradt a nagy küzdelem a találkozón, végül izgalmas csatában, de begyűjtöttük a két pontot, 31-30-ra nyertünk Debrecenben.
 

Ambros Martin a Faluvégi, Minko, Ryu, Blohm, Oftedal, Schatzl hatossal kezdte meg a meccset, a kapuban Solberg igyekezett túljárni a debreceni támadók eszén. Az első gólt Blohm szerezte, de egyből jött a hazai válasz. Planéta gólja után gyorsan emberhátrányba került a hazai csapat, Tóvizit állították ki. Ryu egyenlített, a 6. percben 3-3 állt az eredményjelzőn. Kácsor ellenszerét nem találta a védekezésünk, 10 percnyi játék után 5-5-re álltak a csapatok. A folytatásban is fej-fej mellett haladtak az együttesek, de többnyire a hazaiak vezettek. Az első félidő legörömtelibb pillanata az volt, amikor Line Haugsted pályára lépett első meccsén csapatunkban. A 23. percben már mi vezettünk (11-12), és ezt a minimális előnyt a játékrész végéig meg is őriztük (15-16).


A második félidő első gólját mi szereztük, ezúttal is Linn Blohm lőtte csapatunk első gólját. Kácsor két gyors góllal egalizált (17-17), majd Petrus kiállítása után Oftedal emberelőnyös góljával vettük vissza a vezetést. Továbbra is kiélezett küzdelem zajlott a pályán, felváltva estek a gólok, a 40. percben 21-21-es döntetlenen álltunk. Blohm és Fodor góljait követően jött a hazaiak időkérése 42. perc elején. Ennek is köszönhetően újból egál lett (23-23), majd Oftedal lőtte az újabb zöld-fehér találatot. Tíz perccel a lefújás előtt egy gólos előnyben voltunk (24-25), a kapuba beálló Toft védéseinek is köszönhetően. Minko gólja után már kettő volt az előny, de gyorsan elolvadt ez is. Győri-Lukács két gólja után (26-28), Brochot küldték ki kétperces büntetésre a játékvezetők, de Toft védte Kácsor lövését. Emberhátrányban támadtunk, amikor Ambros Martin is kikérte második idejét a meccsen. Oftedal hetest harcolt ki, amit Gros értékesített is. A hajrát Blohm gólja nyitotta (27-30), de a hibáinkat kihasználva ismét egyenlített a DVSC. Kevesebb, mint kettő perc volt hátra a találkozóból, amikor utolsó időnket is kikérte vezetőedzőnk. Oftedal harcolt ki hetest, Gros ezt is értékesítette. Az utolsó hazai támadásban Toft védte a lövést, így egygólos 31-30-as győzelmet arattunk.