A csoport első helyezettje, a Metz otthonában lépett pályára a Győri Audi ETO Franciaországban az EHF Bajnokok Ligája 12. fordulójában. A tét a csoport első helyének visszavétele volt mieink számára, ami egyben nagy lépés jelentetett volna a negyeddöntőbe jutást érő első két pozíció megszerzése felé. A találkozó első öt perce után vették át a vezetést a metziek, de a félidőre felzárkózott a győri együttes, így 13-13-as döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok. A második félidőben fej-fej mellett haladtak az együttesek, végül egy utolsó másodperces góllal 29-28-ra megnyerte a mérkőzést a Metz.


Metzbe nem utazott el Ryu Eun Hee, aki egy edzésen összefejelt csapattársával. A repülés nem volt ajánlott számára, ezért helyette Jelena Despotovic került be az utazó keretbe.


Ambros Martín vezetőedző a Faluvégi, Gros, Oftedal, Broch, Nze Minko, Schatzl hatossal és a kapuban Tofttal kezdte meg az összecsapást. A találkozó egy Gros hetessel indult, majd Toft védése után újra átlövőnk talált a metzi kapuba (0-2). Egy 3 – 0-as sorozat után megfordította a mérkőzés állását a hazai együttes (3-2). Tizenöt perc elteltével már négy gólos előnyt alakított ki a kék-sárga együttes (8-4), ezért vezetőedzőnk kikérte első idejét. A félidő utolsó tíz percére nem sikerült faragnia hátrányából Hansenéknak, így a hajrára mínusz néggyel fordultak kedvenceink (10-6). Azonban a 26. percre Toft védéseinek és az 5-1-es védekezésre való váltásnak köszönhetően gyorsan ledolgozta hátrányát csapatunk (11-11), és a félidő is döntetlennel zárult.

A második játékrész Oftedal lerohanás góljával indult, de rögtön érkezett a francia válasz hétméteresből (14-14). A 37. percre újra két gólos előnybe kerültek a hazaiak (17-15), így Ambros Martín újra letette az időkérő táblát. A 45. percre Fodor góljával kiegyenlített csapatunk (20-20). A mérkőzés utolsó tíz percére fordulva 24-21-es francia vezetést mutatott az eredményjelző. A végén fej-fej mellett estek a gólok, és az 57. percben Gros lövésével átvette a vezetést a csapatunk.  Egy végletekig kiélezett végjáték után végül egy utolsó másodperces góllal  29-28-as metzi győzelem született. A mérkőzés összképét elnézve nem érdemeltünk ma vereséget.

Ambros Martín: "Nagyon magas színvonalú, izgalmas meccset játszott a csoport első két helyezettje, és azt gondolom a mai csatában senki sem érdemelt volna vereséget. Mindkét félidőben akadtak gondjaink, de többször is felálltunk , sőt megvolt a lehetőségünk nyerni, de nem sikerült. Nyilván nehéz így elveszteni egy összecsapást, de a legfontosabb most, hogy végig meccsben voltunk, és nagyszerűen küzdöttünk. Fel kell emelnünk a fejünket, mert a mutatott teljesítményünk miatt nem szabad szomorúnak lenni."