A K&H női kézilabda liga 12. fordulójában a Győri Audi ETO az MTK Budapest együttesét fogadja hazai pályán. A mérkőzés 2023. január 28-án, szombaton 18 órakor kezdődik az Audi Aréna Győrben. A találkozóra jegyek még kaphatóak online és elővételben is, valamint kapunyitástól az Aréna jegypénztárában.

Ambros Martín alakulata legutóbb a DKKA elleni győztes mérkőzésen lépett pályára a magyar bajnokságban, most pedig a tabella 8. helyén álló MTK Budapest együttesét fogadja az Audi Aréna Győrben.  

A fővárosi kék-fehérek számára nem indult jól az idei évad, hiszen az első négy fordulóban vereséggel kezdtek. Először a Kisvárda ellen 32-28-ra, majd a DVSC ellen 31-24-re, a DKKA ellen 25-23-ra és a Fehérvár ellen 30-29-re kaptak ki, ez a negatív sorozat pedig Vida Gergő vezetőedző állásába került. Az első győzelmüket az ötödik fordulóban a Békéscsaba ellen szerezték (27-25), ekkor már ideiglenesen Marinko Kekezovity irányította csapatot. Ezután újabb két vesztes meccset játszottak a kék-fehérek, a hatodik fordulóban hazai pályán az MKC-től kaptak ki (27-34), majd már a frissen kinevezett Vágó Attila vezetésével a 15. fordulóból előrehozott mérkőzésen 28-29-es vereséget szenvedtek a DVSC ellen. A 7. fordulóban hazai pályán a Budaörs ellen döntetlen eredményt értek el (28-28), míg az Érd (32-24) és a Siófok (33-32) ellen győzelmet ünnepelhettek. A Praktiker-Vác otthonából egy pontot hoztak el Pál Tamaráék (23-23), míg a NEKA ellen három gólos győzelmet arattak (28-25). Legutóbb, a 13. fordulóból előrehozott mérkőzésen az FTC-t fogadták, ahol végletekig kiélezett mérkőzésen végül egy góllal maradtak csak alul (36-37) hazai pályán.

Az MTK házi góllövő listájának élén 77 találattal Pál Tamara áll, őt Simon Petra (53) és Grosch Vivien (33) követi. 

A mérkőzés előtt Fodor Csengét kérdeztük. 

A mérkőzést az Őri Erika, Pozdena Erika játékvezetőpáros vezeti és a Győri Audi ETO Youtube csatornája élőben közvetíti..

Jegyek továbbra is kaphatóak a Győri Audi ETO hazai mérkőzéseire elővételben a Látogatóközpontban (Győr, Baross Gábor út 21, 9021.) vagy online a https://jegymester.hu/event-host/1100/gyori-audi-eto-kc weboldalon válthatóak. Helyszíni jegyértékesítés a mérkőzések kezdete előtt 1 órával indul az Audi Aréna Győr jegypénztárában, a főbejáratnál.