A Kastamonu otthonában lép pályára csapatunk az EHF Női Kézilabda Bajnokok Ligája utolsó előtti, 13. fordulójában. A törökországi vendégjátékon egyértelműen a két pont megszerzése az elvárás. A találkozó február 5-én, vasárnap 14:00-kor kezdődik, és a Sport 1-en nyomon követhető élőben. A mérkőzés előtt Sandra Toftot kérdeztük.

 

A szezon egyik leghosszabb utazása vár Ambros Martín tanítványaira, akik két nagyon fontos pontért szállnak harcba a B csoport 13. fordulójában Törökországban. Jöjjön egy kis körkép a véghajrá előtt, hiszen komoly izgalmakra lehet számítani a csoportban. Jelenleg a Metz 21 ponttal áll a nyolcas élén, mögötte pedig három 18 pontos csapat áll, sorrendben a Győri Audi ETO KC, a Team Esbjerg és a Rapid Bukarest. Az utolsó két fordulóban dől majd el a két továbbjutó hely sorsa véglegesen. A Metz van pillanatnyilag a legjobb helyzetben, hiszen számukra egy győzelemmel biztos a csoport első helye.  Emmanuelle Mayonnade tanítványai most hétvégén hazai pályán fogadják a Rapidot, míg az utolsó fordulóban Norvégiában a Storhamar otthonában lépnek pályára. Anne Mette Hansenék számára kötelező győzelem kell hogy legyen a törökök elleni találkozó, majd jövő hét végén mi hazai pályán zárunk az Esbjerg ellen. A Rapid a már említett Metz elleni idegenbeli fellépése után otthon zárja a csoportkört a sereghajtó Lokomotiva ellen. Az Esbjerg a 13. fordulóban otthon fogadja a Buducnost gárdáját, majd jön Győrbe.

Röviden mind a négy csapatnak van papíron egy kötelező győzelme a hátralévő két meccsből. A mostani fordulóban ezért minden szem a Metz-Rapid, majd jövő héten a Győri Audi ETO – Esbjerg meccsre szegeződik majd.

Na de ne rohanjunk ennyire előre, hiszen az első és legfontosabb lépés a Kastamonu elleni idegenbeli találkozó lesz. Vasárnapi ellenfelünk 3 ponttal áll a B csoport 7. helyén.  A szezon rajtján hazai pályán szenvedtek vereséget a Buducnosttól, majd Győrben kaptak ki 44-25 arányban. A Rapid ellen Bukarestben buktak (26-33), majd épphogy lemaradtak egy Storhamar elleni pontszerzésről. Sokáig vezettek ugyan ezen a mérkőzésen, de végül 31-29-re a norvégok nyertek. Az 5. forduló hozta el a sporttörténeti pillanatot számukra, hiszen hazai pályán 26-23-re legyőzték a Lokomotiva gárdáját, és ezzel első győzelmüket szerezték meg a BL-ben. Az Esbjerg ellen papírforma eredmény született, 43-27-re nyertek a dánok Kastamonuban. Az EB-t követően előbb Metzben kaptak ki (35-24), majd a „visszavágón” otthon megszorongatták a franciákat, akik csak 5 góllal nyertek ellenük. Esbjergben 39-31 arányú vereséget szenvedtek, majd a Lokomotiva ellen döntetlent játszottak Zágrábban. A Storhamar Törökországban is legyőzte őket, majd a Rapidtól kaptak ki 28-22-re a legutóbbi fordulóban. Legjobb gólszerzőik Katarina Jezic 61, és Mouna Chebbah 59 találattal. Érdekesség, hogy az 51 gólig jutó angolai légiósuk, Danila Carlos január közepén eligazolt a klubból.

Lányaink nem lesznek egyedül a kastamonui csarnokban, hiszen a Győri ETO KSZE szurkolói Törökországba is elutaztak bíztatni a lányokat.

A mérkőzés előtt Sandra Toftot kérdeztük.

 

 

A találkozót az izraeli Matan Lindenbaum, Dor Laron kettős vezeti, és a Sport1 élőben közvetíti.