39-27-re nyert csapatunk a Kastamonu otthonában. A találkozón sokáig nagyon jól tartotta magát a hazai csapat, de végül a nagyobb rutinunknak köszönhetően érvényesült a papírforma és megszereztük a győzelmet. Farkas Júlia gólokat szerzett, Győri Alexa pedig első meccsén állt a felnőtt csapat kapujában. 

A mérkőzést megelőzően jöttek meg a hírek arról, hogy anyagi problémák miatt több légiósa és vezetőedzője nélkül állt fel a mérkőzésre a Kastamonu hazai pályán. Ambros Martin a Győri-Lukács, Ryu, Broch, Haugsted, Nze Minko, Schatzl hatossal és Tofttal a kapuban kezdte meg az összecsapást, és öt perc elteltével már 0-4 állt az eredményjelzőn. Kissé magukra találtak a hazaiak Mehmedovic vezérletével, akik újra szorossá tették a meccset (4-5). Innentől felváltva estek a gólok, de negyed órányi játék után ismét négy gól volt az előnyünk (6-10). A 20. percben Haugsted harmadik góljával már öttel vezettünk (8-13), úgy, hogy eddigre már legalább 5 kapufát is lőttek kedvenceink. A félidő hajrájára picit lankadt az addigi koncentráltságunk védekezésben, így végül “csak” négy góllal, 16-12-re vezettünk idegenben.

A második játékrész hazai góllal kezdődött, erre Győri-Lukács válaszolt gyorsan. Broch kiállítása alatt felzárkózott egy gólra a hazai csapat, de Gros hetese, illetve Nze Minko higgadt góljai után ismét négy volt az előny a 40. perc végén.  Negyedórával a lefújás előtt már 26-19-re vezettünk, és az egyre fáradó hazaiakkal szemben tovább nőtt a különbség. Az 54. percben Nze Minko belőtte a 34. győri gólt, ezzel pedig meglett a közte tíz is (24-34). A hajrában debütált csapatunkban Győri Alexa a kapuban, és beállt Farkas Júlia is, aki gólokat szerzett. Végül 39-27-re nyertünk Törökországban, ezzel pedig továbbra is versenyben vagyunk a csoport második helyéért.

Ambros Martín: Nagyon jól lassította ellenfelünk a játékot, a helyzetükben egyértelmű volt, hogy ezt tették. Nekünk többször is gondot okozott a védekezés során a megfelelő pillanat megtalálása, főleg a beálló körül hibáztunk túl sokat. Támadásban megvoltak a lehetőségeink, de többször hibáztunk és a kapufát találtuk el. Értékes két pontot szereztünk egy küzdelmes meccsen. Egy találkozó van hátra a BL csoportkörből, és céljaink elérése továbbra is a saját kezünkben van.

Line Haugsted: Sikeresen lassította a Kastamonu a játékot, volt periódus amikor nem tudtunk felgyorsulni és nem koncentráltunk eléggé. A második félidőben már pontosabbak voltunk a befejezéséneknél és magabiztos győzelmet arattunk.