2022. április 24-én vált hivatalossá, hogy beállónk Kari Brattset Dale gyermeket vár. A kiváló norvég játékos novemberben adott életet kisfiának, Nilsnek, és januárban már vissza is tért Győrbe, hogy elkezdhesse az edzéseket. Kari ragyog a boldogságtól, élvezi az anyaság minden pillanatát, de közben teljes erővel készül a visszatérésre, amire elmondása szerint már nem sokat kell várni.

Látni rajtad, hogy ragyogsz a boldogságtól. Hogy érzed magad?

Nagyon jól érzem magam, jó, hogy újra Győrben lehetek a családommal. Ez a hely a második otthonom, a második családom. Nagyon jó volt látni mindenkit és újra a lányokkal, a csapattal lenni.

Milyen érzés édesanyának lenni? Milyen baba Nils?

Nils nagyon édes kisfiú, szeretek az édesanyja lenni. Természetesen alkalmazkodnom kell a kevesebb alváshoz, és néha nehéz az anyai élet. De mindennap megéri a fáradtságot, hiszen láthatom a kisfiam angyali mosolyát.

Mikor kezdtél el edzeni? Ilyenkor ki vigyáz a csöppségre?

A könnyű edzéseket már 2-3 héttel Nils érkezése után elkezdtem Norvégiában. Annak ellenére, hogy lassan és odafigyelve kezdtem el sportolni, mind a terhességem alatt, mind pedig utána voltak kisebb fájdalmaim. Így kellett egy kis idő, valamint Niki (Budai Nikolett, a Győri Audi ETO gyógytornásza - szerk.) segítsége itt a klubban, hogy visszataláljak a futáshoz és a kézlabdához. Mindennap edzettem, és már sokkal jobban érzem magam. Míg Norvégiában voltunk, és a férjem dolgozott, addig a nagyszülők vigyáztak Nilsre, amíg edzeni mentem. Itt Győrben pedig a férjem van vele.

Hogyan érzed, más most az edzés, mint Nils érkezése előtt?

Természetesen más volt az edzés, hiszen régen volt már, amikor nagy intenzitással tudtam futni, ugrani, és különféle fordulatokat csinálni. Időbe telik, hogy mindenre fel tudjak készülni. Kis lépésekben kellett haladnom, hogy a testem tudjon alkalmazkodni minden régi-új mozgáshoz a felépülésem során.

Hogyan látod most magad? Hogy érzed, mikor állsz készen a visszatérésre?

Olyan régóta várom, hogy visszatérjek, és annyira izgatott vagyok, hogy egyre jobban közeledik ennek az ideje. Ha minden jól megy, napokon belül csatlakozni fogok a csapathoz, majd ezt követően legalább két hét teljes edzés után akár már pályára is léphetek. Tényleg nagyon izgatott vagyok, és várom, hogy újra a pályán lehessek.