A felnőtt válogatottal egy időben az utánpótlás válogatottak is több helyszínen készülnek a héten. A Győri Audi ETO KC Akadémiáját összesen tizenketten, két játékos a juniorban, öt az ifjúságiban,  valamint szintén öt a serdülő nemzeti csapatban képviseli.

 

A junior válogatott Szilágyi Zoltán szövetségi edző vezetésével 2023. február 26. és március 4. között Siófokon edzőtáborozik, ahova Farkas Júlia és Kövér Luca kapott meghívást Akadémiánkról. A válogatott már a 2023. július 6-16. között, Romániában megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra készül. A magyar együttes a C-csoportban szerepel majd, ahol az ellenfelek Norvégia, Franciaország, valamint Szerbia legjobbjai lesznek.

„Nyáron történt sérülésem óta már sok idő eltelt, ezért nagyon vártam a válogatott hetet, hiányzott ez a légkör. A válogatott meghívó mindig egy plusz motivációt jelent, azonban a mostanira már régóta vártam. Boldog vagyok, és elégedett az eddigi teljesítményemmel, remélem a mostani hét is ilyen pozitív élményeket fog adni. Az, hogy elutazhatok az összetartásra mindenképpen egyfajta ajándék számomra, hiszen mindig jól jön egy kicsit másfajta impulzus, mint amit megszoktam itt Győrben. Nem érzem magam fáradtnak, de természetesen, ha az lennék se jelentene problémát egy ilyen intenzív hét. Várom az edzéseket, a meccseket és természetesen a megismerkedést az új stábbal. Összességében egy ilyen hét mindig a javamra szolgál, és motivációt ad” – mondta el várakozásait Farkas Júlia.

 

A Bohus Bea által irányított ifjúsági nemzeti együttes szintén Siófokon készül február 27. és március 1. között, ahol klubunk öt növendéke, Kiss Diána, Rédecsi Polett, Szár Evelin, Vajda Luca, valamint Varga Dalma bizonyíthat. Akadémiánkat Rupper Bálint erőnléti edzőként, valamint Borbély Tamara masszőrként a szakmai stábban képviseli. A magyar alakulat a felkészülés részeként Romániába utazik, ahol március 1-5. között a Carpati Trophy elnevezésű Négy Nemzet Tornán fog részt venni Braila-ban.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy tagja lehetek a korosztályos válogatott csapatnak. Mindig nagy örömmel tölt el, ha részt vehetek az összetartáson, és extra motivációt nyújt a mindennapjaimban is. Új élményeket és tapasztalatokat szerezhetek, amiket nagyon hasznosnak gondolok. Nagyon izgatott vagyok miatta, de egy kicsit izgulok is. Igyekszem majd a lehető legtöbbet kihozni magamból, és a maximumot nyújtani. Nagyon örülnék neki, ha a torna végére még jobban összeszokna a csapat, és természetesen a trófeát is el szeretnénk hozni. Emellett szeretnék minél hasznosabb tagja lenni a csapatnak, ha kell egy góllal, megállító fault-tal, vagy egy jó szóval a társak felé. Igyekszem minél több új dolgot megtanulni az ellenfelektől és a csapattársaimtól” – nyilatkozta Vajda Luca.

Penszki Gergely serdülő válogatottjában összesen öt játékos képviseli klubunkat. A február 27. és március 3. közötti összetartáson Hajdu Sára, Horváth Berta, Tagai Virág, Takács Maja, valamint Szalai-Nagy Zita vesz részt Gyálon. Klubunkat a játékosokon túl Kun Attila a Győri Audi ETO KC Akadémia szakmai igazgatója, mint a válogatott edzője a szakmai stábban képviseli.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a válogatott kerettagja lehetek. Ez volt az első komolyabb célom, és büszke vagyok, hogy sikerült elérnem. Örülök, hogy a korosztályom legjobbjaival lehetek együtt, a legutóbbi összetartáson is jó volt a közösség. Várom az új kihívásokat, valamint olyan teljesítményt szeretnék nyújtani, hogy a következő válogatott edzőtáborba is meghívót kapjak” – mondta lelkesen Takács Maja.

Jó munkát kívánunk a lányoknak, valamint a szakmai stábnak a válogatottakban is!