A K&H női kézilabda liga 18. fordulójában a Győri Audi ETO a NEKA együttesénél vendégszerepelt. Az első percek után fokozatosan növelte előnyét a győri együttes, és bár négy gólra felzárkóztak a hazaiak, a szünetre öt gólos előnnyel vonulhatott az ETO. A második félidőben több technikai hiba is jellemezte a győri játékot, végül azonban 33-25-re nyert a csapat.

Ambros Martín a mai mérkőzésen Estelle Nze Minkonak és Győri-Lukács Viktóriának pihenőt adott, azonban sérüléséből visszatért Faluvégi Dorottya, valamint kisfia születése után Kari Brattset Dale is.

Csapatunk védekezésben a Fodor, Haugsted, Oftedal, Broch, Ryu, Faluvégi hatossal és a kapuban Tofttal kezdte meg a találkozót. Az összecsapás első gólját Ferenczy szerezte, de egyből jött a válasz, beállóból Broch talált a kapuba (1-1). A nyolcadik percben 7-0-as sorozatnál járt csapatunk, ezért Bohus Bea időt kért (7-1). A 15. percben tavaly áprilisi kiválása után újra pályára lépett Kari Brattset Dale, aki a második támadásából rögtön gólt szerzett (14-8). A félidő utolsó tíz percére hat gólos győri vezetéssel fordultak a csapatok (15-9). A játékrész végére tartotta előnyét csapatunk, így a szünetre 20-15-ös győri vezetéssel mehettek a csapatok.

A második félidőben Leynaud érkezett a győri kapuba, és rögtön védéssel kezdett. Az első találatra két percet kellett várni, ekkor Faluvégi talált a NEKA hálójába (21-15). A következő percekben több technikai hibát is vétett mind a két alakulat, és a 40. percben 25-20-at mutatott az eredményjelző. A folytatásban továbbra is döcögött csapatunk támadása, ám kemény védekezésünknek köszönhetően nem tudtak közelebb zárkózni a balatonbogláriak (44. perc 26-21). A végjátékra 7 gólos előnnyel fordultak Oftedalék (30-23). A mérkőzés végül nyolc gólos győri győzelemmel zárult.

Ambros Martín: „Jól kezdtük a mai találkozót, de voltak problémáink ellenfelünknek köszönhetően. A második félidőben nagyon lelkes játékot mutatott a hazai csapat. A védekezésünk jól kezdődött, de a végére több hibát mutatott. Támadásban megtaláltuk a helyzeteket, amiket tudtunk is értékesíteni. A második félidőben sok labdát veszítettünk. Két teljesen ellentétes félidőt mutattunk ma. Gratulálok az ellenfelünknek a bemutatott játékért, sok sikert kívánok nekik a jövőben.”

Kari Brattset Dale: „Nagyon boldog vagyok, hogy gólokkal térhettem vissza a pályára. Számunkra a mai mérkőzés nagyon hasznos volt, hiszen ellenfelünk többször megnehezítette a munkánkat. Voltak jobb és rosszabb pillanataink a mérkőzésen, de összességében örülök a győzelemnek.”