A K&H női kézilabda liga 19. fordulójában a Győri Audi ETO a Békéscsaba otthonában vendégszerepel. A találkozó 2023. március 25-én szombaton, 18 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

Ambros Martín alakulata számára Kelet-Magyarországon folytatódik a bajnoki pontvadászat, hiszen Békéscsabára utaznak. A mérkőzés előtt több nappal már útnak indult a csapat, és Debrecenben egy edzőmérkőzés a Besztercével és egy edzés is szerepelt a programban.

Kedvenceink legutóbb a 6. fordulóban találkoztak a Békéscsabával, ekkor 35-24-es győri győzelem született a találkozón. A legeredményesebb játékos Estelle Nze Minko volt 8 góllal, míg a másik oldalon legtöbbször Marija Lanistanin talált be (7).

A fiatal játékosokból álló csabai együttes jelenleg 12 pontot gyűjtve a tabella 12. helyén áll. Nevük mellett hat győzelem, tizenkét vereség és nulla döntetlen szerepel.

A szezon eleje vereségekkel indult Papp Bálint együttese számára, hiszen az első hat forduló után nulla ponttal álltak. Nagy meglepetésre azonban a 7. fordulóban 29-24-re nyertek az MKC ellen hazai pályán. A 8. fordulóban vereséget szenvedte, majd a 9.-ben két pontot szereztek a Budaörs ellen. Ezután ismét egy három fordulós vereségi hullám következett, majd két győzelem egymás után a Siófok és a DKKA ellen. A 15. fordulóban vereséget szenvedtek, azonban a 16.-ban és a 17.-ben győzelmet ünnepelhettek a Fehérvár és a NEKA ellen. Legutóbb az MTK ellen 35-31-es vereséget szenvedtek. Elmondható tehát, hogy a tavaszi szezon jobban sikerül az újonc számára.

A Békéscsabai hazai góllövő listát Marija Lanistanin vezeti 133 góllal, őt 53-mal Gyimesi Kitti és 46-tal Bucsi Lili követi.

A mérkőzés előtt Faluvégi Dorottyát kérdeztük.

A mérkőzést a Kovács-Sebők Stefánia és Vastag-Réti Rebeka játékvezető páros vezeti.