Biztossá vált, hogy a 2023/24-es évad során a Győri Audi ETO fiatal tehetsége, Ogonovszky Eszter kölcsönben szerepel a cseh Banik Most csapatánál. A fiatal átlövő kölcsönszerződése a jövő szezonra szól a Bajnokok Ligájában idén másodszor induló cseh csapattal.

 

A 2003-as születésű Ogonovszky Eszter 2019 nyarán került a Győri Audi ETO kötelékébe. Az első szezonja során a korosztályos csapatokat erősítette, majd munkájával kivívta a lehetőséget, hogy előbb részt vehessen a felnőtt csapat edzésein, majd mérkőzésein is bemutatkozhasson.
„Eszter egy remek adottságokkal megáldott vérbeli lövő játékos, aki már megmutatta magát a Győri Audi ETO felnőtt csapatában mind a bajnokságban, mind pedig a Bajnokok Ligájában. Nemrég jelezte, hogy szívesen kipróbálná a légióskodást, és külföldön szeretne játszani. Mivel még egy éves szerződés köti még klubunkhoz, ezért nyilvánvalóan csak a kölcsönadás jött szóba. Több lehetőség után végül a BL induló cseh Banik Most-ot választotta. Sok sikert kívánunk neki nyártól Csehországban” – nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri ETO KFt. ügyvezetője.

„Nagyon sokat tanultam az elmúlt években Győrben, külön köszönöm Ambros Martínnak azt a sok figyelmet, amit nekem szánt. Úgy éreztem most jött el az idő, hogy kipróbáljam magam külföldön. Az idei szezonban természetesen mindent megteszek, hogy segítsem az Audi ETO-t, nyártól pedig a Baník Most színeiben szeretnék tovább fejlődni” -mondta Ogonovszky Eszter.

A fiatal magyar tehetség 2021. január 3-án mutatkozott be a felnőttek között a hazai élvonalban, az Alba elleni mérkőzésen egyből megszerezte első bajnoki gólját is. A Bajnokok Ligájában 2021 február 6-án került sor a debütálására Horvátországban a Podravka elleni csoportmérkőzésen, ahol szintén meglőtte első gólját a sorozatban. Ogonovszky Eszter eddig 54 felnőtt magyar bajnoki meccsen 33, míg 13 Bajnokok Ligája találkozón 5 gólt szerzett. A korosztályos csapatokkal együtt összesen eddig 169 mérkőzésen viselte a Győri ETO szerelését, amelyeken összesen 492 lőtt. A felnőtt csapat tagjaként magyar bajnok, Magyar Kupa győztes, valamint egy ezüst és bronzérem tulajdonosa a Bajnokok Ligájában.