2023. április 29-én, szombaton a Győri Audi ETO a dán Odense Handbold otthonában lép pályára az EHF Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzésén. A találkozó 18 órakor kezdődik és a Sport1 televízió élőben közvetíti. Line Haugsted mondta el gondolatait az összecsapás előtt.

Hosszabb „pihenő” után újra a legrangosabb európai kupasorozatban lépnek pályára Ambros Martín tanítványai. Csapatunk a B csoport második helyén zárta a csoportkört, így egyenes ágon jutott a legjobb nyolc együttes közé. A negyeddöntőben a dán Odense Handbold az ellenfél. Nézzük meg, hogy jutottak el eddig a rókák.

Az Urlik Kirkely által vezetett együttes az ’A’ jelű csoportban kezdte meg a szereplését, ahol a csoportmérkőzések után 16 pontot szerezve a 3. helyen végzett.

A tizennégy lejátszott csoportmérkőzésből nyolcon győzött, míg hatszor kikapott. A Play Off-ban az ’A’ csoport 6. helyén végzett Storthamar Handball Elite csapatával mérkőztek meg. Az első találkozón Norvégiában 33-20-re nyert az Odense, míg hazai pályán 30-30-as döntetlen eredmény született. Így összesítésben 60-52-es eredménnyel a dán együttes jutott a legjobb nyolc együttes közé.

Szombati ellenfelünk legeredményesebb játékosa a Bajnokok Ligájában Mie Hojlund 65 találattal, viszont a dán kézilabdázó játékára hosszabb ideig nem számíthat a vezetőedző, mivel hátsérülése miatt több hetes kihagyás vár a játékosra. A házi góllövőlista második helyén Bo van Werering áll 63 góllal és a harmadik Dione Housheer 62 találattal.

A Győri Audi ETO BL góllövőlistáját Ana Gros vezeti 68 találattal, őt 53 góllal Estelle Nze Minko követi, míg a dobogó harmadik fokán Linn Blohm áll 51 találattal.

A dániai mérkőzés előtt a védőspecialista Line Haugsted-et kérdeztük.

A találkozót a szlovák Andrej Budzak és Michal Zahradnik játékvezetőpáros vezeti és a Sport1 televízió közvetíti.