Az EHF Bajnokok Ligája negyeddöntő második fordulójában a Győri Audi ETO az Odense Handbold együttesét fogadta otthonában. Az első percektől kezdve irányította a Győr a mérkőzést, és már a félidőt követően hét gólos előnyben fordult. A második játékrészben csak a győzelem mértéke volt a kérdés, végül 9 gólos győzelmet aratott az ETO. Ezzel a Győri Audi ETO bejutott a budapesti FINAL4-ba.

Ambros Martín vezetőedző a visszavágót a Schatzl, Nze Minko, Oftedal, Broch, Gros, Győri-Lukács hatossal és Tofttal a kapuban kezdte meg. A mérkőzés Győri-Lukács, Gros, Schatzl gólokkal és Toft védéssel indult (3-0). A 12. percben 9-6-ra vezettek kedvenceink. A remek védekezésnek és a gyors találatoknak köszönhetően a félidő utolsó tíz percére öt gólos győri előnnyel fordultak a csapatok. A félidőre végül 21-14-es győri vezetéssel zárult.

A második félidő Toft védésével és Oftedal góljával indult. A 33. percben Nze Minko találatával tíz gólos előnyt mutatott az eredményjelző (24-14). Továbbra is keményen működött csapatunk védekezése, és rendre születtek szebbnél szebb gólok támadásban (42. perc 30-18).  A mérkőzés utolsó tíz percére 34-25-ös győri vezetéssel fordultak Ana Grosék. Végül parádés játékkal 37-28-ra győzött csapatunk.

Kettős győzelemmel, idegenbeli nehezebb, hazai könnyebb mérkőzéssel idén is benn vagyunk a budapesti FINAL4-ban. A négyesdöntőt június első hétvégéjén, június 3-4-én rendezik a budapesti MVM DOME-ban. A párosítások sorsolását május 9-én kedden 18 órakor tartják a Sport1 televízió stúdiójában.

Ambros Martín: „Köszönöm Urliknak a szép szavakat, remek mérkőzéseket játszottunk. Veszélyes helyzetben vártunk neki ennek a mékőzésnek, hiszen két gól a mai kézilabdában nem ledolgozhatatlan. Egész héten arról beszéltünk, hogy el kell felejtenünk a múlt heti meccset, és csak a mai találkozóra szabad koncentrálnunk. Az első félidőben talán a védekezésünk nem volt annyira magabiztos, mint szokott. A támadójátékunk hatékonyan működött, jó volt nézni a játékot. Érdekes érzések kavarogtak bennem, hiszen az utolsó BL meccsem volt ebben a csodás arénában. A szurkolóink is hihetetlenül buzdították a csapatot, nem csak most, hanem az egész szezon során”

Ana Gros: „Büszke vagyok a lányokra, igazi csapatmunkát mutattunk a pályán. A támadójátékunk jól működött, és a védekezés hibáit is sikerült javítanunk. A szurkolóink igazi 8. játékosként segítették a csapatot. Örülök, hogy sikerült elérnünk a célunkat, és bejutottunk a budapesti FINAL4-ba”