A K&H női kézilabda liga utolsó, 26. fordulójában a Győri Audi ETO a Motherson Mosonmagyaróvár együttesét fogadta az Audi Aréna Győrben. Fordulatokkal tűzdelt mérkőzésen végül öt gólos győzelmet aratott az ETO.  A klub ezzel megszerezte a 17. bajnoki címét.

Több szempontból is érzelmesre sikerült a Győri Audi ETO utolsó hazai bajnoki mérkőzése, hiszen több játékos is utoljára lépett pályára az Audi Aréna Győrben. A találkozó ünnepélyes kezdődobással indult, Horváth Fanni – aki szüleitől kapta 25. születésnapjára ajándékba - végezte el az első dobást.

Ambros Martín vezetőedző a Fodor, Nze Minko, Oftedal, Broch, Ryu, Győri-Lukács hatossal és Tofttal a kapuban kezdte meg a 2022/2023-as szezon utolsó találkozóját. Az első gólt a vendégek szerezték, melyre azonnal Nze Minko válaszolt. Az első percekben fej-fej mellett estek a találatok és tíz perc elteltével 4-4-es eredmény állt az eredményjelzőn. A félidő hajrájára három gólos győri előnnyel fordultak a csapatok (11-8). A 25. percben megfordította az állást a vendég együttes (11-12), és az első félidő két gólos óvári vezetéssel zárult.

A második játékrész első találatát Blohm szerezte (15-16). A negyvenedik percre fordulva három gólosra növelte előnyét a vendég együttes (19-22), de öt perc elteltével Faluvégi góljával megfordította csapatunk a mérkőzést (23-22). A szezon utolsó bajnoki mérkőzésének végjátékára fordulva 26-25-ra vezettek Anne Mette Hansenék. A bajnokcsapat végül 30-25-ös győzelmet aratott megszerezve ezzel története 17. magyar bajnoki címét.

Ambros Martín: „Nagyon nehézzé tette a Mosonmagyaróvár a dolgunkat a mai mérkőzésen. Fejben már a BL-re koncentráltunk, ez okozta az első félidő gyengébb teljesítményét. A szünetben rendeztük a sorokat, és végül győzelemmel tudtuk zárni a bajnokságot. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült visszaadnom valamit ennek a fantasztikus győri közönségnek. Hálás vagyok, hogy itt Győrben újabb magyar bajnoki címet ünnepelhettem.”

Amandine Leynaud: „Ilyen mérkőzésre számítottam, hiszen az ellenfél egy jó csapat volt. Remek eredményei vannak és gyors játékot játszanak. Számunkra jó volt, hogy egy ilyen erős ellenfél ellen tudtunk játszani. Nehéz meccs volt, de meg tudtuk mutatni, hogy milyen csapat vagyunk, és sikerült átvennünk a vezetést. Mindenképp győzelemmel szerettük volna befejezni a szezont.”