Elmúlt héten Akadémia 1-es és 3-as csapatunk is pályára lépett a 2022/23-as szezon utolsó fordulójában. Előbbiek először az U19 I. osztályban, majd az NB II-ben is győzelmet arattak, míg utóbbiak az U19 III. osztályban gyűjtötték be a két pontot. A győzelmeknek köszönhetően akadémistáink az NB II-ben a harmadik helyen zártak, míg az U19 III. osztályban megnyerték a bajnokságot.

 

2023. május 26-án Akadémia 1-es fiataljaink hazai pályán a Mosonmagyaróvár alakulata ellen zárták az U19 I. osztály küzdelmeit a 2022/23-as szezonban. A találkozó Havasi Virág találatával indult, majd felváltva születtek a gólok, ezért egészen a 12. percig szoros volt az állás (6-6). Ezt követően Farkas Júliák 4-0-ás gólsorozatának köszönhetően együttesünk megnyugtató előnyre tett szert, amit a félidei véghajrában sikerült megőrizni (14-11). A második játékrészben Dobány Kitti rendre hárította a kapura tartó lövéseket, emiatt lányainknak fokozatosan tudták növelni az előnyüket. A végjátékban Kövér Lucáék már a tízgólos előnyért is támadhattak, végül megérdemelten zsebelték be a két pontot (32-23). Pigniczki Krisztina és Bordásné Horváth Marianna tanítványai az alapszakasz harmadik helyén zártak.

„Mindenképpen győzelemmel szerettük volna zárni a bajnokságot, amivel végül sikerült megszereznünk az alapszakasz harmadik helyét. Bár nem tudtuk teljesíteni a szezon elején kitűzött célunkat, azaz a legjobb négy csapat közé jutást, de összességében így is jó szájízzel zárjuk ezt a szezont. Az utolsó fordulóban aratott győzelem azért is volt fontos számunkra, mert szerettük volna, ha az Akadémiánkról búcsúzó gyerekek így fejezik be nálunk a pályafutásukat” – mondta Pigniczki Krisztina vezetőedző.

Győri Audi ETO KC – Mosonmagyaróvári KC 31-23 (14-11)

Győri Audi ETO: Lévai Lili 1, Győri Alexa (k), Havasi Virág 1, Bordás Bianka 2, Nyerges Anna 2, Tóth Gabriella 1, Halász Viktória, Pádár Laura 1, Kovács Kata 1, Barta Petra, Soponyai Lili 4, Dobány Kitti (k), Jaczkó Lili 4, Farkas Eszter 3, Kövér Luca 4, Farkas Júlia 7

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

Május 27-én a Magvassy Mihály Sportcsarnok adott otthont az NB II-es bajnokság zárófordulójának, ahol Akadémia 1-es növendékeink a Celldömölk csapatát fogadták. A mérkőzés derekáig még kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, majd Farkas Eszterék fokozatosan növelték az előnyüket a vasi csapattal szemben. Végül 19-14-es hazai vezetésnél mehettek a felek pihenőre. A második játékrészben fiataljaink játéka még dinamikusabb lett, és a 38. percben Sopnyai Lili találatával már tíz góllal is vezettek akadémistáink (25-15). A folytatásban Tóth Gabrielláéknak rendre sikerült kihasználniuk ellenfelük hibáit, végül kiütéses győzelmet ünnepelhettek (42-29). Klubunk növendékei bronzérmesként zárták az NB II-es bajnokságot.

„Nem hagytuk veszni a bronzérem lehetőségét, úgy gondolom, megdolgoztunk érte. Tartásunkat igazolja, hogy a szezon véghajrájában nagyon akartunk. Gratulálunk a csapatnak, és sok sikert kívánunk azoknak, akik jövőre már máshol csillogtatják tehetségüket!” – értékelt elégedetten Bordásné Horváth Marianna edző.

Győri Audi ETO KC – Celldömölki VSE 42-29 (19-14)

Győri Audi ETO: Lévai Lili 2, Győri Alexa (k), Havasi Virág 4, Somogyi Bakos Dorka 2, Bordás Bianka 1, Nyerges Anna 1, Tóth Gabriella 2, Halász Viktória 5, Gönczöl Vivien 3, Kovács Kata 2, Barta Petra 1, Soponyai Lili 9, Dobány Kitti (k), Jaczkó Lili, Farkas Eszter 6, Kövér Luca 4

Edző: Bordásné Horváth Marianna

Az NB II-es mérkőzést Akadémia 3-as együttesünk Celldömölk elleni párharca követte az U19 III. osztályban. Tőkés Lilliák már az első félidőben meggyőző fölényre tettek szert (18-12), amit a második játékrészben még tovább tudtak növelni. Horváth Zeldáék megérdemelten tartották itthon a két pontot (33-24), amivel az Akadémia 2-es és 3-as növendékeink alkotta csapatunk megnyerte az U19 III. osztály ’A’-jelű csoportját.

„Az összecsapás tétje a hazai veretlenség megőrzése volt, valamint, hogy pontelőnnyel végezzünk a tabella élén, mivel a bajnokságot az előző héten már megnyertük. A nehézség abban állt, hogy szinte csak az Akadémia 3-as keret játékosaival álltunk ki a jó erőkből álló celliek ellen. Szerencsére a mieink ezzel nem foglalkoztak, hamar elérték azt a játéksebességet, ami régóta jellemzi ezt a korosztályunkat, és amivel az ellenfeleink többsége nem tud mit kezdeni. Néhol szép játékot is bemutatva magabiztos győzelmet arattunk” – nyilatkozta Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

Győri Audi ETO KC – Celldömölki VSE 33-24 (18-12)

Győri Audi ETO: Tőkés Lilla, Nagy Szofi, Ackermann Léna (k), Willman Viktória, Horváth Zelda (k), Pőcze-Eisenberger Anna, Bíró Maja, Hajdó Jázmin, Bárdos Réka, Tagai Virág, Lakos Nikoletta, Tőre Eszter, Horváth Berta, Léránt Eszter, Zuber Hanna, Hangyál Réka

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt