Az EHF Bajnokok Ligája FINAL4 elődöntőjében a Győri Audi ETO a norvég Vipers Kristiansand együttesével találkozott az MVM DOME-ban. Az első percektől kezdve a címvédő irányított a találkozón, és végül két gólos győzelmet aratott.

Ambros Martín vezetőedző a mérkőzést a Schatzl, Nze Minko, Oftedal, Broch, Ryu, Győri-Lukács hatossal és a kapuban Tofttal kezdte meg a találkozót. Az első találatot Oftedal szerezte, melyre azonnal válaszoltak a norvégok (1-1).  A 3. percben átvette a vezetést a címvédő (3-4), és a tizedik percre fordulva négy gólosra növelte előnyét a norvég együttes (5-9). Negyedóra elteltével csökkentette a hátrányát csapatunk (10-13), azonban a félidő utolsó tíz percére fordulva már öt gólos volt a Vipers vezetése (12-17). Az első játékrész végül 18-23-as eredménnyel zárult.

A második félidő két Vipers találattal indult (18-25), de tíz perc elteltével továbbra is a címvédő volt előnyben (23-27). A 17. percben 31-27-es norvég előnyt mutatott az eredményjelző. A mérkőzés hajrájára fordulva három gólosra dolgozta le hátrányát csapatunk (30-33). Az utolsó percek izgalmasan alakultak, de végül 35-37-es vereséget szenvedett a Győri Audi ETO.

Csapatunk holnap, június 4-én 15:15-kor a bronzmérkőzésen játszik az MVM DOME-ban.

Ambros Martin: „Szeretnék gratulálni a Vipersnek! Az első félidőben nagyon hatékonyan támadott az ellenfelünk, és mivel ilyen sok gólt kaptunk, realizálnunk kellett, hogy valami nem működik. A csapatom mindent megpróbált a második játékrészben, hogy közelebb kerüljünk, a legvégéig nem veszítettük el a reményt. Sajnos azonban fontos helyzetekben hibákat vétettünk. Nem tudunk harcolni az aranyért, de mindenki büszke kell, hogy legyen a lányokra, mert mindent megtettek, de az ellenfelünk még jobb volt!”


Ana Gros: „Gratulálok az ellenfelünknek, nagyon megérdemelt győzelmet arattak. Az első félidőben túl sok gólt kaptunk, nem tudtuk megállítani a lerohanásaikat annak ellenére, hogy tudtuk, ez az egyik fő fegyverük. A második félidőben sok helyzetünk volt, amelyekből még visszajöhettünk volna, de nem sikerült élnünk velük. Nem ez volt a legjobb játékunk, az ellenfelünk azonban ma jobb volt.”