A Bajnokok Ligája FINAL4 bronzmérkőzésének másnapján a Győri Audi ETO szurkolóival közösen búcsúzott a 2022/2023-as idénytől. Az Audi Aréna Győr lelátója ismét zöld-fehérbe öltözött és a „Hajrá ETO” mellett könnycseppek is legördültek az emberek arcán.

A hagyományoknak megfelelően, hétfőn ismét közös évzáróra hívta klubunk szurkolóit. Az Audi Aréna Győrben rendezett eseményen a köszöneté és a búcsúé volt a főszerep. A játékosok füst és fény árban az AC/DC Thunderstruck című zenéjére vonultak be az Aréna közepén felállított színpadra. 

 

 

 

A bemutatások után az első szó a távozó csapatkapitányé, Anne Mette Hansené volt: „Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan eljöttetek most is, köszönjük a szurkolásotokat. Mindent megtettünk, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját, de sajnos ez nem sikerült. Köszönjük Nektek, hogy végig mellettünk álltatok. Büszke vagyok, hogy egy ilyen csapatnak lehettem csapatkapitánya.”

Csapatkapitányunk után a távozó Ambros Martín vette át a szót: „Bajnokok Ligája aranyéremmel szerettünk volna most idejönni hozzátok, mindent megtettünk ezért. A szezon elején azt ígértem Nektek, a csapatnak és a klubnak, hogy visszahozom Győrbe a BL-trófeát, de mivel nem sikerült, ezért elnézést kérek. Ennek a csapatnak jövőre is szükség lesz a szurkolók támogatására! Még egyszer nagyon sajnálom, köszönöm szépen, hogy mellettünk álltatok és nagyon szeretlek benneteket” – mondta Ambros Martín, majd a legvégén hozzátette - „Azt még búcsúszóul szeretném tőletek kérni, hogy ugyanúgy buzdítsátok az új stábot is, ahogyan nekünk is szurkoltatok. Tudjátok, hogy egy szigetről származom, ahol volt egy szigorú szabály: zöld-fehérbe kellett öltözni. Az utolsó napomon itt Győrben is így teszek én. Hajrá, ETO! Hajrá, Győr!” – zárta gondolatait vezetőedzőnk.

Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője állt a mikrofon mögé: „Először is szeretnék köszönetet mondani szurkolóinknak. Hosszú és fárasztó szezon van mögöttünk, de ez az este nem az elemzésé, hanem a köszöneté. Köszönjük, hogy minden helyszínen, legyen az belföldön vagy akár Törökországban, ott voltatok velünk, mellettünk álltatok. Szavakban nem leírható, mennyit jelent ez a csapatnak. Álmodj, küzd és győzz – ez a hármas jelszó, ami végig kísért minket az egész idény alatt. Azt terveztük, hogy a bajnoki serleg mellé a BL-serleget is elhozzuk Győrbe. Veletek együtt küzdöttünk ezért, sajnos az elődöntőben kikaptunk, de a bronzmeccsen sikerrel tudtunk búcsúzni a szezontól. Szeretnék sok sikert kívánni a távozó játékosoknak, Anne Mette Hansennek, Faluvégi Dorottyának, Jelena Despotovicnak, Ogonovszky Eszternek, Győri Alexának. Elmondhatatlanul hálás vagyok Amandine Leynaud-nak, aki a legnehezebb helyzetben segített ki bennünket. Devecseri Ádám és Csernák Edina fizikoterapeutának, Kimmel Markus videósnak is kijár a köszönet, és végül, de nem utolsósorban edzőinknek, Raphaelle Tervelnek és persze Ambros Martínnak. Ambrostól ebben a másfél évben sokat tanultam. Egyet ígérhetek, soha nem felejtem el. Sok sikert kívánok a spanyol válogatott kispadján. A következő szezonra azt ígérem, küzdeni és győzni fogunk” – összegzett az ügyvezető.

Győr város nevében Szeles Szabolcs alpolgármester köszöntötte a csapatot: „Mi, akik itt vagyunk, tudjuk, az ETO nem élet és halál kérdése, hanem sokkal több annál. Érzelmes éven, szezonon vagyunk túl. Olyan volt, mint a Final4, benne volt minden, ami a hétvégén is. Három éremmel zárta a csapat a szezont, de ennél is lényegesebb, hogy az ETO évről évre ott van a legjobbak között. A város mindig a csapat mellett állt, ezt szeretnénk most is kifejezni. Ne felejtse senki, együtt ETO vagyunk, szerteszét gyengeség!”

Az ajándékokat Szeles Szabolcs és Virág-Adorján Andrea polgármesteri főbiztos adta át a csapatnak. A hivatalos jelenetek után pedig a közös képeké és aláírásoké volt a főszerep.

A Győri Audi ETO vezetősége, játékosai stábtagjai és minden dolgozója nevében szeretnénk megköszönni szurkolóinknak az egész éves töretlen támogatást, szeretetet, amit nyújtottak a klub felé. Jövőre közösen megyünk tovább céljaink felé, és egy biztos, a világ legjobb szurkolótábora itt van Győrben, itt van velünk az Audi Aréna Győrben!