Elérkeztünk az évad talán legfontosabb szakaszához, ugyanis az EHF női Bajnokok Ligája szombaton rajtoló következő körében már a négy közé jutás a tét. A Győri Audi ETO KC 2024. április 27-én 18 órától a norvégiai Kristiansandban kezdi meg a negyeddöntős párharcot a háromszoros címvédő Vipers vendégeként, a találkozót a Sport1 élőben közvetíti.

Kemény csata vár kedvenceinkre az EHF női Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, ahol a legutóbbi három kiírás győztese, a norvég Vipers Kristiansand lesz a lányok ellenfele. A párharc első felvonását április 27-én, szombaton 18 órától rendezik az északi együttes otthonában, míg a visszavágóra egy héttel később kerül majd sor.

„A nagy meccsek hajtanak, ahol minden vagy semmi a tét. A csapatban mindenki tisztában van ennek a mérkőzésnek a súlyával és a jelentőségével, olyan játékosokkal dolgozom, akiknél minden a győzelemről szól. A címvédővel állunk szemben, és tudjuk jól, hogy a lehető legjobb teljesítményre lesz szükségünk a győzelemhez”  – nyilatkozta Per Johansson vezetőedző.

Érdekesség, hogy a soron következő lesz a két együttes tizedik összecsapása – először a 2004–2005-ös EHF-kupa nyolcaddöntőjében találkoztak a felek, az azóta lejátszott kilenc mérkőzésen pedig eddig a mieink állnak jobban az örökmérleget tekintve. Az első hat alkalommal ugyanis az ETO örülhetett, míg a legutóbbi három összecsapáson – ha csak hajszállal is – de jobbnak bizonyult a Vipers.

„Új edző irányítja a csapatot, szóval sok mindenről kell beszélnünk, apróságokról, amelyeken finomítani szeretnénk a szombati összecsapás előtt. Tudjuk, hogy a Vipers erős csapat. Sok mindenre fel kell készülnünk, de úgy gondolom, jól haladunk, és a lehető legjobban kihasználjuk ezt a hetet. Természetesen mindig motivációt jelent egy norvég csapat ellen játszani. Tudjuk, hogy nagyon erősek, és mint az összes norvég csapat, sokat futnak. Úgy gondolom jó formában vannak. Sztárjátékosaik vannak minden poszton. Úgyhogy erre készülünk, és nagyon várjuk, hogy Norvégiában játszhassunk. Szerintem nehéz feladat vár ránk abban az arénában. Sokat jelent ez a párharc, mindent ebben az idényben, mert eddig semmit nem nyertünk, és ez az utolsó esélyünk, hogy a magasba emeljünk egy trófeát. Nagy céljaink és elvárásaink vannak, úgyhogy ez a két mérkőzés mindannyiunknak sokat számít” – mondta a pályafutását nyártól a Vipersben folytató Silje Solberg.

Az április 27-én 18 órakor kezdődő találkozón bosnyák játékvezetők, Amar és Dino Konjicanin fújják majd a sípot. Az összecsapást a Sport1 élőben közvetíti.