Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága – ahogy az a címvédő esetében várható volt – 2024. június 21-én, pénteken elfogadta a Győri Audi ETO KC felminősítési kérelmét, így két magyar csapat indulhat a Bajnokok Ligája 2024-2025-ös kiírásában.

Az EHF végrehajtó bizottsága június 21-én a norvégiai Osloban tartott ülésén döntött a 2024-2025-ös Bajnokok Ligája-évad felminősítési kérelmeiről. Kilenc együttes – az Esbjerg, a Nyköbing Falster (mindkettő dán), a Metz (francia), a HB Ludwigsburg (német), az FTC-Rail Cargo Hungaria, a Buducnost Podgorica (montenegrói), a Vipers Kristiansand (norvég), a CSM Bucuresti (román), és a Krim Mercator Ljubljana (szlovén) – helye biztos volt a következő kiírásban. Rajtuk kívül további tíz csapat adott be felminősítési kérelmet, ezek közül pedig hét csapat kapta meg az indulási jogot olyan kritériumok alapján, mint a helyszín, a tv-közvetítések, a szurkolók, a korábbi EHF-versenyeken elért eredmények, valamint a digitális tartalom és termékmenedzsment.

A végrehajtó bizottság döntése nyomán csapatunk, a Győri Audi ETO KC mellett a horvát Podravka Vegeta, a dán Odense, a francia Brest Bretagne, a norvég Storhamar, valamint a román CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud és Rapid Bucuresti lesz ott a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, míg a DVSC Schaeffler, a német Borussia Dortmund, és a norvég Sola csak az Európa-ligára adhatja be a nevezést.

Az EHF Bajnokok Ligája következő kiírásának sorsolását 2024. június 27-én, csütörtökön 17.30-tól tartják Bécsben.