Mi több, nem elég szombaton legyûrni a három hellyel és ugyanennyi ponttal előrébb tartó kisalföldieket: a nyírségieknek – vélhetően – az alapszakaszból hátralévő két összecsapást (Komló, Békés) is be kell húzni annak érdekében, hogy kedvező pozícióból kezdjék a sorsdöntőnek ígérkező rájátszást.
Vagyis, nincs más hátra, mint előre: a tizenegyedik pozícióban posztoló Nyíregyháza csak hosszú hajrával tornázhatja fel magát a táblázaton.
– Természetesen győzni szeretnénk: azt gondolom felesleges ragozni a témát, mindenki tudja miről van szó, ha a játékosok kiadják magukból a maximumot, teljesülhet tervünk – adott hangot vágyának Jano Pál, az NYKSE edzője.
– Persze, már most kijelenthetem, nem lesz könnyû meccs, a vendégek hasonló célért küzdenek, számukra is nagy a tét. Egyébként is a Győr nem lebecsülendő ellenfél, mert bár nincs sztárjátékos a keretben, egyszerre többen képesek jó produkcióval előrukkolni, ami eldöntheti a mérkőzést.
A Jano-gárda valamennyi tagja bevethető: valószínûleg a kézsérüléssel bajlódó Gamratot is összedrótozzák a találkozóra.

Csúcscsapat 
A Győr hétközben letudta a Veszprém elleni Magyar Kupa párharcot. Nos, a maga nemében csúcs, hogy a kisalföldiek hazai pályán ötvenöt, majd a visszavágón negyvenhat, összesen százegy gólt kaptak a bajnoktól. Mindez azt sejteti, lefürödték a kilátástalan „küzdelmet”.