A Slagelse szárnyalása a 2001-2002-es szezonban kezdődött, amikor megnyerték a dán kupát. A nemzetközi porondon a 2002-2003-as idény hozta meg az áttörést és ennek a Dunaferr itta meg a levét, hiszen a dánok összesítésben két góllal jobbnak az EHF-kupa-döntőjében. Ebben az idényben szerezte meg a magát “szerényen” csak Dream Teamnek nevező együttes első dán bajnoki címét is, majd ezt még egyszer megtette 2004-2005-ben. Egymásután kétszer is begyûjtette a Bajnokok Ligája trófeáját (2004, 2005), de tavaly egy másik dán gárda, a Viborg diadalmaskodott, amely a hazai trónról is letaszította Anját és csapatát.
A Slagelse DT hazai meccseit a slagelsei Antvorskovhallenben játssza, kivételt csupán a legfontosabb Bajnokok Ligája-meccsek képeznek. Így aztán az ETO is a Koppenhága elővárosának számító Bröndbyben, a Bröndbyhallenben csap össze az “álomcsapattal”. Bjarne Stenbaek klubigazgató szerint ennek az az oka, hogy Slagelseben 2400, Bröndbyben 5000 néző előtt kézilabdázhatnak, és Koppenhágában sokan szurkolnak a DT-nek.
Peter Bruun Jörgensen, a Slagelse másodedzője az eurohandball.com-nak nyilatkozva elmondta, hogy tisztelik a Győrt, de nem félnek tőle és mindenképpen vissza akarják vinni a kupát Slagelsébe, ehhez pedig az ETO-t is le kell győzniük.
Az idei Bajnokok Ligája-sorozatban a Fradival, a Kometal Szkopjéval és Hypóval csatározott a C csoportban, végül több meglepő eredményt produkálva, az osztrákok mögött a második helyen lépett tovább. A pletykák szerint nemcsak az volt a fontos, hogy továbbjussanak a csoportból, hanem az is, hogy a Kometal még a KEK-ben sem szerepelhessen.
Ennek oka a két klub meglehetősen feszült viszonya. Sokak szerint ennek köszönhető a Dream Team két otthoni veresége is a Hypo és a Ferencváros ellen. A negyeddöntőben aztán esélyt sem hagyott a nemzetközi sztáralakulat a Krim Ljubljanának (30-23, 28-26). Most pedig az ETO-t sodorta útjukba Fortuna istenasszony.
A csapat két legnagyobb sztárja - akárcsak a Larviknak - egy átlövő (Bojana Popovic) és egy kapus (Cecilie Leganger). Persze rajtuk kívül is számos klasszis van a keretben. Legangert senkinek sem kell bemutatni, a norvégot tartják napjaink legjobb hálóőrének. Ha ő megsérül vagy nincs jó formában, akkor viszont ezen a poszton gondban lehet a DT, hiszen sem Carina Friis, sem Line Pedersen nem tartozik az igazán jó kapusok közé.
A két szélen, a szerb Maja Savic és az orosz Emilia Turey viszont egyértelmûen a nemzetközi élmezőny tagja. Talán a beállós pozícióban nem annyira erős a dán együttes. Bár sem Kamilla Kristensen, sem Mette Melgaard nem rossz játékos.
A belső posztokon viszont - talán nem túlzás ezt állítani - brutálisan erős az Andersen-alakulat. Bojana Popovic a világ legjobb átlövője, 64 góllal második a BL idei góllövőlistáján. Az ő kikapcsolása kulcskérdés lehet. De rajta kívül is olyan csillagokat küldhet pályára az edzőnő, mint a román Carmen Lungu, a dán Christina Krogshede vagy a három szerb, Anja Obradovic, Ana Batinic és Katarina Bulatovic.
Nem lesz tehát egyszerû dolga az ETO-nak, de nem is lehetetlen. A Larvik ellen sem a zöld-fehérek voltak az esélyesek. Északon akkor is lenézték Görbiczéket, lám, mi lett a vége?

A Slagelse DT kerete
Kapusok: Cecilie Leganger (norvég), Carina Friis, Line Pedersen
Szélsők: Maja Savic (szerb), Emilia Turey (orosz), Pernille Hvid, Tatiana Bennedsen
Átlövő: Bojana Popovic, Anja Obradovic, Ana Batinic, Katarina Bulatovic (mind szerb), Carmen Lungu (román), Anne Loft, Line Hovgaard
Irányító: Christina Krogshede, Sandra Folden
Beállós: Kamilla Kristensen, Mette Melgaard, Liza Olsen

Görög bírók kint, németek itthon
Ezúttal (is) furcsa bíróküldésnek lehetünk tanúi, hiszen az előrehozott BL-döntőnek is titulált Slagelse-Audi ETO párharc első, dániai összecsapását a Nikolaosz Korresz, Szotirisz Migasz görög páros dirigálja. Ez a páros, tavaly állt össze, addig Migas Bavasszal, míg Korres Paraschosszal alkotott párost.
Tavaly férfi BL-csoportmeccseken és a Constanta-Skjern férfi KEK-negyeddöntőn “edződtek”. Ebben az évben ők fújták a Magdeburg-Grasshoppers férfi EHF-kupa-elődöntőt. Most pedig a női BL-elődöntőn kapnak szerepet.
Velük ellentétben a Győrben dirigáló német Bernd Methe, Reiner Methe testvérpár már rutinosnak számít, hiszen 2000 óta nemzetközi játékvezetők. Magyar csapatoknak is vezettek már nem egyszer. Így például ők fújták Pamplona-Veszprém (28-20) BL-elődöntőt 2003-ban sőt a veszprémiek már ebben a szezonban is “összefutottak” velük, hiszen ők mûködtek közre az MKB KIF Kolding elleni nyolcaddöntőjén is (32-22).