A Győr és a Fradi is idegenben kezdi a párharcot híres és roppant erős vetélytársával. A győriek esélye jobbnak tûnik, mint az EHF-kupa-győztes ferencvárosiaké, akiktől már az is káprázatos eredmény, hogy ebben az évadban szinte cserejátékosok nélkül érik el sikereiket.
A sorsolás előtt Róth Kálmán, a győriek mestere azt mondta, csapata nagyon szeretné elkerülni a klasszisokkal teletûzdelt Slagelsét, Németh András, az FTC edzője pedig bármelyik lehetséges ellenfelet szívesebben fogadta volna, mint a Valceát.
A magyar trénerek vágya nem teljesült, aggodalmuk pedig nem volt véletlen.
A dán Slagelse a világ legerősebb női együtteseinek egyike. Félelmetes erejét ebben az évadban már tapasztalta a Ferencváros, amely a BL-csoportküzdelmekben csapott össze vele. A Népligetben nyert a dán csapat, amely a visszavágón több kitûnőségét pihentette, s kikapott egy góllal.
A dán együttes hálóját a norvég Cecilie Leganger, a világ talán legjobb kapusa őrzi, a csapat balátlövője a szerb Bojana Popovics-Petrovics, akit több szakember szintén a világ legjobbjának tart ezen a poszton. Mellettük még számos válogatott labdazsonglőr (például Carmen Lungu, Emilia Turej, Katarina Bulatovics, Kamilla Kristiensen) riogatja az ellenfelek védőit és kapusait, de nem vitás, az együttes játékának és taktikájának alapja Leganger és Popovovics-Petrovics kiemelkedő teljesítménye. A Slagelse a BL-negyeddöntőben a szlovén Krim Ljubljana ellen kettős győzelemmel jutott tovább.

(...)