A Győri Audi-ETO már eddig is sporttörténelmet írt, mert fennállása során a BL-ben először jutott el a legjobb négy közé, ahol a Slagelse az ellenfele, amely az elmúlt években sikert sikerre halmozott.
„Bőséges filmanyag állt rendelkezésünkre a Slagelséről, ki tudtuk elemezni a játékát – mondta Róth Kálmán, az Audi-ETO vezetőedzője. – Látszik, hogy jó együttes, amelynél elsősorban az egyéni képességek dominálnak, de a csapatjátékuk is jó. Különösen támadásban képesek látványos megoldásokra és a belső hármas védekezésüket nem könnyû megbontani. S akkor még nem szóltam a kapuban Legangerről. Ugyanakkor nem tartom esélytelennek magunkat a kinti mérkőzésen sem, okos játékkal olyan eredményt érhetünk el, amely reményt adhat a visszavágóra."
A dánok egyszerûen Dream Teamnek becézik magukat, ami jelzi: az anyagiakban dúskáló skandinávoknál önbizalomban sincs hiány.
„Bizakodásra ad okot, hogy a Magyar Kupa-döntőn úgy is magabiztosan tudtunk nyerni, hogy a terhelést igazából a Slagelse elleni összecsapásra hegyeztük ki. Szombaton délelőtt még egyet edzünk, utána utazunk el. A keretet illetően kellemes gondjaim vannak, mindenki a rendelkezésemre áll."
Ma délután egy órakor indul az Audi-ETO különgépe Pérről és 3 óra körül landol Koppenhágában. A csapat onnan mintegy fél óra buszozást követően érkezik meg a szálláshelyére és este edzést tart a csapat a hoteltől öt percre fekvő Bröndbyhallenben. A találkozóra több mint 100 ETO-szurkoló is utazik különböző módon, ők már ma délután a dán fővárosban lesznek.
A csapat különgépe a vasárnapi találkozó után (14 óra, vezeti: Korresz, Migasz, görögök, tv: m1) indul vissza és este háromnegyed 9 tájban érkezik meg Pérre.