A magyar bajnok Győri Audi ETO KC történetének eddigi legjobb eredményét jelenti a négy közé kerülés. A Rába-parti hölgykoszorú tagjai csoportjukban a montenegrói Podgoricát és a norvég Trondheimet megelőzve, az orosz Lada Togliattival együtt jutottak előbb a legjobb nyolc, majd a norvég bajnok Larvik kétszeri legyőzésével a legjobb négy közé. Most pedig a kétszeres BL-győztes (2004, 2005), a földrész legerősebb együtteseként jegyzett dán Slagelse legyőzésével kívánják folytatni diadalmenetüket.
A Slagelse a csoportmérkőzések során kétszer is diadalmaskodott a macedón Szkopjével szemben, ugyanakkor a Hypo NÖ ellen mindkét mérkőzését elvesztette. Budapesten nyolc góllal nyert az FTC ellen, de a dániai visszavágón, amelyen néhány klasszisa nélkül szerepelt, a szenzációsan kézilabdázó ferencvárosiak egy góllal (28–27) győztek. A dánok keretét klasszisok alkotják, mint a norvég kapus, Cecilie Leganger, a mezőnyben pedig Bojana Popovics-Petrovics, Emilija Turej, Kamilla Kristensen vagy Katarina Bulatovics.
Persze a győriek nem remegő lábbal és kézzel várják a dánok elleni találkozókat, amelyekre a minap a Magyar Kupa négyes döntőjével és az újabb, sorozatban harmadik MK-diadalukkal hangoltak.
A győri csapat tagjai a Magyar Kupa-döntő után két nap szabadságot kaptak, szerdán folytatták a gyakorlást. Sérült szerencsére nincs az együttesben, amelyben a hangulat kimondottan jó és bizakodó.
Optimista a Slagelse is, amely – Bendó Zsolt Koppenhágában élő sporttanácsadó szerint – nagyobb gond nélkül jutott be a dán bajnokság dönőjébe, miután az elődöntőben előbb öt, majd kilenc góllal nyert az Ikasttal szemben. Ez jó főpróba volt Anja Andersen edző együttesének a Győr elleni párharcra. Sérült a Slagelsében sincs, ugyanakkor gond, hogy nem a megszokott koppenhágai csarnokában, hanem Roskildében kell fogadnia a Győrt. A dánok figyelemre méltónak tartják, hogy a Győr, amely különgéppel, Borkai Zsolt társadalmi elnök vezetésével repül Dániába, roppant erős vetélytársakat legyőzve érkezett az elődöntőbe, és nem titkolja, hogy még nem lakott jól az eddigi sikerekkel.

Bizakodó edzők
Anja Andersen: „Mindig izgalmas, jó meccseket játszunk a magyar csapatokkal, hasonló küzdelmet várok a Győr ellen is. Erős, képzett együttessel csapunk össze, de ezúttal sem félünk, hiszen végső célunk, a BLgyőzelem eléréséhez valamennyi vetélytársunkat le kell győznünk.
Róth Kálmán: „A Magyar Kupa-siker csak fokozta a csapatban az amúgy is forró hangulatot, amire nagy szükségünk van, mert a kontinens talán legjobbja az ellenfelünk. Sok információt gyûjtöttünk a Slagelséről, amiben segítségünkre volt az FTC, valamint a Ljubljana is.”