Fantasztikus hangulatban kezdődött a mérkőzés, amelyen az első időszakban az ETO akarata érvényesült. Görbicz parádés góljával már 4–1-re vezetett a zöld-fehér gárda és hiába próbálkoztak ekkor mindennel a hazaiak, továbbra is maradt a győri előny (2–6). Ezt követően Djokicot erősen vitatható ítélettel kiállították a görög bírók és az emberhátrányban három gólt kapott az ETO.
Ezt követően a hazai oldalon beindult a Popovic-henger. A világ egyik legjobb átlövőjének tartott szerb légióst nem tudták tartani a győriek és zsinórban lőtt góljaival előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette a Slagelse.
A félidő hátralévő szakaszában többnyire két-három góllal vezettek a hazaiak, aminek a gyenge győri védekezés mellett az volt az oka, hogy támadásban Görbiczen kívül más alig-alig volt eredményes.
Róth Kálmán 14–10-es dán vezetésnél kért időt, ám jelentősen nem tudott változtatni csapata játékán, így ötgólos dán vezetéssel zárult a játékrész.
A szünet után Görbicz érte el az első találatot, ám ezt a hátrányt csak rövid ideig sikerült tartani, mert a mérkőzésnek ebben a szakaszában hatalmas erővel robogó Slagelse folyamatosan hét-nyolc góllal vezetett. Radulovics értékesített büntetője, majd Görbicz parádés gólja a félidő közepe táján visszahozta a zöld-fehérek reményeit (21–16). Ebben az időszakban Herr, majd később Guiu is több dán ziccert hárított, elöl pedig Görbicz Anita remek alakításai tartották ébren a magyar reményeket.
A mérkőzés hajrájában Kovacsicz gyönyörû ejtése után 29–24-re alakult az eredmény, ekkor felcsillant egy még szebb lehetőség is a győriek előtt. A hajrában elkövetett néhány hiba miatt azonban hatgólos sikernek örülhetett a koppenhágai publikum.
Az Audi-ETO nagyszerûen kezdte a találkozót, az első félidő egyes szakaszaiban azonban nem találta meg Popovic ellenszerét – később Juhász emberfogással őrizte – és a tizenegy lőtt gól is kevésnek bizonyult.
Szünet után óriási akarattal küzdöttek a győri lányok, és ha nagyobb szerencséjük van, még szorosabb eredményt érhettek volna el. Sokak véleménye szerint a szurkolók támogatásával így is megmaradt a továbbjutás reménye.