A Slagelse elleni mérkőzésen meglepően higgadtan, a megbeszélt taktika betartásával kezdett a Győr. A hatos fallal védekező csapatban Vérten Orsolya és Ana Djokics lépett kissé előbbre. Djokics feladata volt honfitársa, Bojana Popovics semlegesítése, a szerb lány a feladatát megoldotta, Vérten Orsolya jó ütemû kilépései sokat segítettek neki. A gond Djokics második kiállítása után következett. Az emberelőnyt a Slagelse kihasználta, majd egyre többet hibázott az ETO. A támadásban remekül játszó, tizenhárom gólt szerző Görbicz Anita mellett csak esetenként tudott segíteni a csapatnak az öt gólt szerző Aurélia Bradeanu. Melléjük szükség lett volna legalább még egy belső lövőre. Biztató, hogy kilencgólos hátránynál sem omlott össze, sőt jól hajrázott a Győr.
A kérdés: feltámad-e az ETO a visszavágóra?
A Győr korábbi BL-mérkőzésein előfordult jó néhányszor, hogy az idegenbeli hátrányát ledolgozta. A lengyel Lublin ellen 2000-ben a selejtezőben idegenben hárommal kikapott, majd itthon néggyel nyert. A csoportküzdelmekben viszont a Kijev és a Valencia ellen egyaránt többel kapott ki idegenben, mint amennyivel győzött Győrött.
Az ukrán Zaporizzsja volt a vetélytársa 2004-ben a selejtezőben, idegenben hárommal kikapott, Győrött pedig csak kettővel nyert, vagyis kiesett. A 2005–2006-os évad csoportküzdelmeiben a dán Aalborg csarnokában kilenccel kikapott, itthon pedig csak kettővel győzött. A Szkopje előtt mindkét mecscsen fejet hajtott, a Volgográdot viszont kétszer legyőzte.
A jelenlegi BL-küzdelmekben a Podgorica ellen kétszer nyert, a trondheimi egygólos vereség után Győrött hattal diadalmaskodott. A Togliattitól Oroszországban kettővel kikapott, ám itthon kilenccel megverte. A negyeddöntőben a Trondheim ellen kétszer győzött.
A Győr eddigi 12 BL-párharcában háromszor fordult elő, hogy itthon több góllal nyert, mint amennyivel idegenben kikapott.

Miniinterjú: Róth Kálmán, a Győri Audi ETO KC trénere
A lényeg a töretlen hit

- Azt kapta csapatától a Slagelse ellen, amire számított?
- Körülbelül igen. Tudtam, hogy sok tapasztalattal felvértezett, világhírû játékosokból álló együttes lesz az ellenfelünk, amelynek tagjai duzzadnak az önbizalomtól. Őszintén szólva pályafutásom során még nem találkoztam ennyire erős vetélytárssal. Ezért örömmel töltött el, hogy méltó ellenfelei voltunk, sőt olykor meg is tudtuk lepni.
- Mennyi esélyt lát a vasárnapi visszavágón a fináléba kerülésre?
- Úgy érzem, valós esélyünk van a döntőbe jutás kiharcolására. A lányok tudtára adtam, hogy a héten csak az jöjjön edzésre, aki hisz a továbbjutásban.
- A hit elegendő?
- Nagyon fontos, hogy higgyünk önmagunkban. Taktikailag az a legfontosabb, hogy ellenfelünket hibákra kényszerítsük. Kapkodásmentesen, fegyelmezetten kell játszani, nem lehet sok technikai hibánk. Fontos lehet szélsőink játékának javulása, valamint az, hogy legyen legalább két-három játékosunk, aki Görbiczet segíti a helyzetek kialakításában és a góllövésben.