Hirtelen mozgolódás támadt a szobákhoz vezető folyosó ajtajánál. Christian Panucci, a rutinos hátvéd egy mosoly kíséretében udvariasan kezet nyújtott csapattársának, majd váltott vele néhány szót. A rövid párbeszédet követően Francesco Totti, az AS Roma csapatkapitánya belépett a szalonba és kedvesen mosolygott. Tőle öt méterre Görbicz Anita állt zavartan, megilletődve. A jelenet egy westernfilmet idézett, a két hős, a világbajnok focista és a világ legjobb kézilabdázója, a bálvány és a rajongó állt egymással szemben. Bár feszültségnövelő zene nem hangzott fel, tudtuk, hogy nem mindennapi pillanatokat éltünk át. Az álom valósággá vált, összejött a nagy találkozás!
Rövid bemutatkozást követően elmondtuk a világsztárnak, miért is jöttünk, s az addig félénken, a háttérben meghúzódó Anita előrébb lépett, majd átadta a dedikált kézilabdát Tottinak, „Per mio giocatore preferito" („Kedvenc játékosomnak") felirattal. A Roma örök tízese nem hazudtolta meg önmagát, rögvest dekázott néhányat a számára talán szokatlanul kicsinek tûnő labdával, majd a nagy páros összeállt néhány fénykép erejéig. Szinte vég nélkül kattogott a fotómasina, nehogy egy közös pillanatról is lemaradjunk, elvégre az utókor bizonyára a fejünkre koppintott volna, ha nem dokumentálnánk megfelelően a történéseket. Tottin nyoma sem látszott a pályán néha visszaköszönő pökhendiségnek és gőgnek, kedves mosollyal állt össze a fotókra, még egy-egy kacsintás is jutott mindenkinek. Mielőtt puszit adott volna Anitának, csak annyit jegyzett meg: „Remélem, a férjed nem lesz féltékeny!"
Lám-lám, az olasz játékosnak, akiről gúnyolódó viccek tucatjai jelennek meg hazájában, még humora is van! Totti reggelihez készülődött, így időnk lejárt. Sûrû köszönetnyilvánítás mellett mámorosan léptünk ki az edzőtábor ajtaján, Anita sokáig meg sem szólalt, aztán hirtelen kibukott belőle: „Ugye mondtam, hogy kedves lesz!"
Görbicz Anita: – Életre szóló élményt jelentett Tottival találkozni. Mindig biztos voltam benne, hogy nemcsak fantasztikus futballista, hanem kedves fickó is, még ha a pályán sokszor nem is tûnik annak. Soha nem fogom elfelejteni a találkozást.
(További részletek az Anita arcai címû könyvben, amely április 22-től kapható a Győri Audi-ETO mérkőzésein a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.)