A Győri Audi-ETO-nak csak akkor van esélye a Bajnokok Ligája döntőjébe jutásra, ha a szurkolók másfél órára pokollá változtatják a szentélynek tartott Magvassy-sportcsarnokot. A lelki hadviselésnek is óriási szerepe lesz ugyanis vasárnap.
Fennállásának legnagyobb sikerét érte el a Győri Audi-ETO azzal, hogy bekerült a női Bajnokok Ligája elődöntőjébe. A zöld-fehérek azonban nem elégednek meg ennyivel, szeretnék kiharcolni a döntőbe jutást a világ leggazdagabb női kézilabdaklubja, a dán Slagelse ellen. Ehhez legalább hatgólos különbséggel kell legyőzni a nemzetközi légiót úgy, hogy a skandinávok huszonötnél kevesebb gólt szerezzenek.
A feladat tehát adott és a megoldásban ezúttal is fontos szerep jut a már-már legendás győri szurkolótábornak.
Egy hete a dánok ismét bizonyították, hogy mesterei a hangulatcsinálásnak, a csapat edzője, Anja Andersen pedig a hangulatkeltésnek. Kitûnően megkoreografált bemutató program, élvezhető zenei aláfestés, minden nézőnek kiosztott „hurkapár" jellemezte a felvezetést. A szurkolásra nem lehetett panaszuk a hazaiaknak, és nem csak a B közép „nyomta", mindenki részt akart vállalni a sikerből.
Amikor pedig mégis hiányzott valami, akkor jött valaki, egész pontosan Anja Andersen. Az oldalvonal mellett végig „kézben tartotta a meccset", a pszichikai hadviselés magasiskoláját mutatta be (még ha nekünk az nem is volt mindig szimpatikus). Minden győri szabálytalanságnál két percet vagy legalábbis sárga lapos figyelmeztetést követelt a bíróktól, ha kellett, hanyatt vágta magát a kispad előtt, jelezve, nem történt semmi, a győri játékos ezt csinálta a pályán, ha az ETO támadott, két kezét a füle mögé téve serkentette a füttyszót, ha pedig a buzdítás lanyhult, egyszerûen beintett, mint egy karnagy és erre egyből megélénkült a lelátó.
Mint az eredmény is mutatja, jól csinálta és valószínû, nem lesz ez másként Győrött sem...
A Magvassy-csarnokot zsúfolásig megtöltő szurkolósereg, a kétezer torok, a négyezer tenyér azonban képes lehet arra, hogy plusz három gólt jelentsen a csapatnak – ahogy Róth Kálmán edző is nyilatkozta a Kisalföldnek. A „maradék" négyet pedig reméljük, a pályán összehozzák Görbiczék...