Portland San Antonio – Kiel, Flensburg – Valladolid. Ez volt a párosítása az erősebbik nem elődöntőinek. Az első összecsapások után a Portland SA (30-28) és a Flensburg (32-30) is két gólos előnnyel utazott el a visszavágóra. A Valladolid otthon 25-24-re győzött és kiesett. No, de nem akárhogyan: kihagyta a mindent eldöntő időntúli hétméterest. A Kiel viszont ledolgozta (37-34) hátrányát, így létrejött a német házi döntő. 
Slagelse DT – Győri Audi ETO, Lada Togliatti - Hypo NÖ. Ez a párosítás a hölgyeknél. A hazaiak mindkét esetben hat gólos előnyt ( SDT – ETO 31 – 25, Lada – Hypo 28 -22) szereztek. Pénteken este a Hypo ledolgozta hátrányát (35- 29) és időntúli heteshez jutott. Ha Marin (Debrecenben még Aritonként szerepelt) belövi – eddig 3/3 volt a mérlege – akkor döntős a Hypo. De kihagyta, így az oroszok örülhettek. Gumjanov mesternek elsőre sikerült az, amiről nagy elődje Trefilov csak álmodozott és álmodozik ma is, csak a Zvenigorod padján. Vasárnap az ETO-nak hat gólos hátrányt kell ledolgoznia. Hogy is volt ez a férfiaknál?
A  Slagelse ma ¾ 11-kor érkezik Schwechatra, majd elfoglalja a szállását a Rába Hotelben, délután pedig zártkapus edzést tart Anja Andersen a Magvassyban, így csak 17 órakor nyit ki a pénztár a SEAT ETO – Nyíregyháza meccs előtt. Addig senkit nem engednek be a csarnokba. A dánok hisztis edzőnője egyébként egész hetét a kórházban töltötte szinte, hiszen mûködési zavar lépett fel a pacemakerénél és ki kellett cserélni, de természetesen a csapattal tartott Győrbe. Sérült nincs az „álomcsapatban”, így a legerősebb összeállításban érkeznek Popovicsék. A montenegrói átlövőnek a térde viszont nem nagyon bír 60 percet és az első meccsen az is kiderült, hogy a Slagelse erőnléte sem mérhető össze az ETO-éval.
Róth Kálmán és csapata nagyon bízik a továbbjutásban és a közönségben. A vezetőedző elmondta, hogy a játék gyorsítására törekszenek, hogy a dánok mielőbb elfáradjanak. A hátrányt fokozatosan kell ledolgozni. Ez a taktika egyszer már bevált a Lipcse ellen, igaz a mostani ellenfél teljesen más kategória!