Péntek délután másfél napra elvonult a külvilág elől a győri Audi ETO csapata, mely vasárnap 14 órakor a dán Slagelsét fogadja a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján. (A találkozót az m1 élőben közvetíti. A játékvezetők a német Bernd Methe és Reiner Methe lesznek.)
„Az elsődleges cél, hogy a játékosok csak és kizárólag erre a meccsre koncentráljanak – indokolta a döntést Róth Kálmán, a győriek vezetőedzője. – Az elmúlt napokban valóban nagy érdeklődés kíséri felkészülésünket, ami nagyon jólesik, mert ez is bizonyítja, már eddig is komoly eredményt értünk el. A teljes nyugalom érdekében azonban jobbnak találtuk, ha az utolsó órákat teljes nyugalomban töltjük. Elsődleges dolgunk a taktikai elemek finomítása lesz, valamint egyénileg is átvesszük, kinek mi lesz a konkrét feladata a visszavágón."
Ami magát a vasárnapi meccset illeti, a győri szakvezető ledolgozhatónak tartja a hátrányt, ehhez azonban több jó teljesítményre lesz szükség.
„A lányokon látszik az elszántság, egész héten úgy készültek, hogy hisznek abban, továbbjutunk. Ez önmagában persze kevés, hiszen rutinos, sok nagy csatát megélt játékosok alkotják a Slagelse keretét. Éppen emiatt mindenkinek tudása legjavát kell nyújtania, egy-két embertől nem lehet elvárni a továbbjutás kiharcolását" – folytatta Róth Kálmán, aki hozzátette: nem szabad sietettni a hátrány ledolgozását.
„A legnagyobb hiba az lenne, ha tíz vagy húsz perc alatt utol szeretnénk érni a Slagelsét. Szépen fel kell építeni a mérkőzést. Az mindenképpen bizakodásra ad okot, s ez az első találkozón is bizonyosságot nyert, hogy a hajrát jobban bírjuk erővel. Láthatóan ellenfelünk elfáradt egy hete a végére. Agresszív, kemény védekezéssel még jobban kifáraszthatjuk a dánok kulcsembereit" – mondta a szakvezető.
Szerencsére mindenki rendelkezésre áll, igaz, vasárnapig még lesz egy-két foglalkozás.
„Ahol gyalulnak, ott forgács is keletkezik, ám remélem, most már elkerül bennünket minden sérülés. Egyet biztosan ígérhetek, akármilyen összeállításban is lépünk pályára, a lányok mindent megtesznek a siker érdekében, bármi is lesz a végeredmény, emelt fővel jövünk le a pályáról. Tisztában vagyunk azzal, mivel tartozunk szurkolóinknak, akikre most is számítunk. Hadd érezzék a dánok azt a pokoli hangulatot, ami a vendéggárdákat rendszerint fogadja a Magvassy-csarnokban, s ami rendre több gólt szokott jelenteni" – nyilatkozta Róth Kálmán.
A klub felhívja a szurkolók figyelmét, hogy vasárnap 12 órakor nyitnak a pénztárak, de már csak állóhelyre szóló jegyek vannak, azok is korlátozott számban.