Egy hete hat góllal, 31-25-re kapott ki az Európában évek óta domináló Slagelse otthonában a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén. Az Anja Andersen edzette csapat ellen ez nem volt kevés, de a magyar bajnoknál még reménykedtek, sikerülhet ledolgozni a különbséget.
A találkozó elején felváltva estek a gólok, a Győr először - és utoljára - 5-4-nél vezetett. Ezt követően viszont védekezést váltott a vendégcsapat, ami teljesen megállította Róth Kálmán együttesét. Görbicz Anitáék kilenc perc alatt egyszer sem találtak be, sőt, 18 perc alatt csak kétszer volt eredményes. A Slagelse fokozatosan húzott el, és a szünetre már ötgólosra növelte az előnyt, 7-12.
Ha valaki még reménykedett bármilyen fordulatban, annak a szünet után rögtön nagyot kellett csalódnia. A Győr sajnos ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta és ekkor majdnem nyolc percig volt gólképtelen, ezzel végleg eldőlt a párharc, 7-15. A magyar csapat kezdett hitehagyottá válni, edzőjük az időkérést arra használta ki, hogy tudatosítsa, bár nagyon kikaptak, a tartásuk maradjon meg.
A dánok norvég kapusa, Leganger extázisban védett, se szélről, se középről, se büntetőből nem lehetett neki gólt lőni és 42. percben már 18-9-re vezetett a rivális. A két csapat játékosai nem igazán tisztelték egymást, sok volt a kiállítás, és az emberelőnyös helyzetekből rendre a Slagelse jött ki jobban.
A 48. percben már kétszámjegyû volt a különbség (12-22), és ez már a folytatásban sem nagyon változott, végül nyolc maradt. A Slagelse teljesen megérdemelten lépett tovább a visszavágón halványan teljesítő Győrön, míg a másik ágon az orosz Lada Toljatti jutott a fináléba. A dán sztárcsapat a Dubferr és a Ferencváros után a harmadik magyar csapatot ejtette ki a BL elődöntőjében.