Róth Kálmán együttese már azzal is sporttörténelmi tettet hajtott végre, hogy bejutott a legjobb négy közé a BL-ben, hiszen a Győr fennállása során soha sem jutott el az elődöntőig a legrangosabb nemzetközi kupában.
A hatgólos dániai vereség után rendkívül nehéz helyzetből várta a visszavágót az ETO, ennek ellenére a kezdés előtt koránt sem tûnt lehetetlen küldetésnek a hátrány ledolgozása.
Kapkodva kezdtek a Rába-parti lányok, elmaradt a lehengerlő villámrajt, ami nagy lökést adhatott volna a folytatásra. A 6. percben Vérten Orsolya második gólja után 2-2 állt az eredményjelzőn, négy minutummal később Görbicz Anita egy remek csel után a bal alsó sarokba pattintott, ezzel pedig a Róth-csapat állt jobban (5-4).
Ezt követően azonban elvesztették a fonalat Görbiczék, a 17. percben Savic góljával kettővel (5-7), két perccel később Popovic találata után pedig már hárommal a Slagelse járt előrébb (5-8.
A 21. percben Róth Kálmán megelégelte tanítványai tanácstalan játékát és 6-9-es állásnál időt kért. A mester szavai sem segítették át a holtponton a csapatot, a Győr a 11. és a 26. perc között csupán egyszer tudta bevenni Leganger hálóját.
A 26. percben a találkozó során először öt gól volt a különbség, Turej magabiztosan értékesített büntetődobással hizlalta a differenciát (6-11). A játékrész hátralévő részében nem tudott újítani az ETO, maradt az öt, összesítésben tizenegy gólos különbség a szünetre.
A térfélcsere után tovább folytatódott a magyar bajnokcsapat vesszőfutása, a 34. percben már a dániai végeredménynél is nagyobb volt a különbség, hét találattal álltak jobban Anja Andersen tanítványai (7-14).
Teljesen összeomlott a Győr, a második félidő első hazai találatára több mint hét percet kellett várni, Görbicz Anita két kihagyott büntető után harmadszor már mattolta Legangert (8-15).
A mérkőzés hajrájában a játék képe nem változott, a tetemes előny birtokában sem vett vissza a Slagelse, a Rába-parti alakulat pedig becsületből küzdött, de ezen a napon szinte semmi sem jött össze Görbiczéknek.
A Slagelse a fináléban a Hypo NÖ-t búcsúztató orosz Lada Toljattival csap össze.