Az elődöntőbe jutással története legjobb BL-eredményét érte el a Győr női csapata ebben az évadban. Róth Kálmán klasszisokat felvonultató együttese tíz mérkőzést játszott a legrangosabb kupasorozatban, amelyet öt győzelemmel zárt (a csoportjában kétszer nyert a montenegrói Podgorica, egyszer a norvég Trondheim és az orosz Togliatti ellen, a negyeddöntőben itthon megverte a norvég Larvikot).
A BL-rajt parádésan sikerült a győrieknek, hiszen a podgoricai csarnok poklában hattal verték meg vetélytársukat. A folytatásban viszont már nem szerzett pontot az ETO idegenben, sem a csoportjában, sem a negyed- és az elődöntőben. Különösen fájó a Slagelse elleni kettős vereség. BL-összteljesítményéért mégis inkább dicséretet érdemel Róth Kálmán együttese, amely a rendkívül feszes versenyévad közepette próbálta jól beosztani az erejét. A csapat sikeredzője, Róth Kálmán szerint: ,,A minimális célunk az volt, hogy a csoportunkból továbbjussunk. Ezt a tervet jócskán túlteljesítettük.”
A sikerek legfőbb titka a Győr egysége, vagyis a sok kitûnő „szólista” csapattá kovácsolása volt. Hogy ez mennyire nagy eredmény, azt csak az tudja, aki már próbált 10-12 különleges egyéniségû, már-már a mûvészekhez hasonlóan öntörvényû játékosból csapatot gyúrni. Róth Kálmánnak éppen ez sikerült, ráadásul úgy, hogy a legjobbak (Görbicz Anita, Radulovics Bojana, Aurelia Bradeanu, Simona Gogirla, Herr Orsolya, Vérten Orsolya, Ana Djokics) megőrizték egyéniségüket, bizonyos korlátok között rögtönözhettek, kibontakoztathatták kreativitásukat.
Az ETO a taktikáját a BL-ben, a bajnokságban és a Magyar Kupában (itt megvédte elsőségét) is a kíméletlenül erőszakos védekezésre, s ehhez kapcsolódóan Herr Orsolya és Stancuta Guiu kapus bravúrjaira alapozta. A hatékony védekezésből indított támadások (lehetőleg lerohanások) főleg hazai pályán váltak be. Ezt remélték a szurkolók a Slagelse ellen is – ám csalódniuk kellett. Róth Kálmán szerint az ok: „A védekezésünk dekoncentrált, a támadójátékunk katasztrofális volt, átlövőink veszélytelennek bizonyultak. A tét pszichésen agyonnyomott bennünket.”

Taktikai sarok
A Győr idei BL-szereplése is igazolta a régi szabályt: átlövésből szerzett gólok nélkül nem lehet meccset nyerni. A BL korábbi találkozóin szellemesen, okosan támadó győri átlövők betliztek a Slagelse ellen. Tény, hogy Simona Gogirla és Radulovics Bojana súlyos vállsérülést szenvedett az ősszel, s azóta nem tudják visszanyerni régi formájukat. A dánok ezt tudták, ráadásul remekül megszervezték a védekezésüket: a győri átlövőket távol tartották a kaputól, igaz, a hazai nehéztüzérek nem is vállalkozak betörésekre. A világklasszis kapusnak, Cecilie Legangernek pedig 10-12 méterről képtelenség gólt lőni. A győriek igyekeztek megkeresni a legjobb megoldásokat: Vérten Orsolya, majd Aurelia Bradeanu is irányított, Juhász Gabriella a bal szélre állt, de a dánok ezekre a lépésekre gyorsan feleltek. A felállt fallal szemben a győri támadójáték csődöt mondott.

Hogyan tovább?
Miután befejezte szereplését a Bajnokok Ligájában, a továbbiakban a Győri Audinak már csak egy feladatra kell összpontosítania. A játékosok és a vezetők tudják, a vasárnapi súlyos vereség okozta sokkból gyorsan magához kell térnie a csapatnak, ám – a vezetők szerint – a megfelelő tanulságokat mindenkinek le kell vonnia, hogy a bajnoki rájátszásban sikeres lehessen, és megőrizze hazai elsőségét. A kesergésre nincs idő, szerdán Dunaújvárosban játszik a Győri Audi ETO.