Januárban, amikor elkezdődött a Bajnokok Ligája csoportköre, alighanem mindenki elfogadta volna, hogy az Audi-ETO bejut a legjobb négy csapat közé. Mint utóbb kiderült, a győri csapat az egyik legerősebb négyesbe került, s ez a megállapítás még akkor is igaz, ha tudjuk, ebben a sorozatban könnyû ellenfél már nincsen. A csoportellenfelek közül ugyanis az orosz Lada Togliatti bekerült a fináléba, míg a norvég Byasen Trondheim a KEK-ben jutott el az utolsó körig.
„Ez is azt bizonyítja, az idei szereplésünk nem volt utolsó, ráadásul olyan csapatokat sikerült megelőznünk, mint mondjuk a Viborg, a Ljubljana vagy az Aalborg. Ezek a gárdák már nagyon régóta szerepelnek a legrangosabb kupasorozatban, míg mi még mindig csak szokjuk a légkört. Igazából konkrét célkitûzésünk sem volt az idén. A vezetőség úgy fogalmazott, hogy jussunk minél messzebb, de a csoportból való továbblépést már pozitívnak értékelte. Én a szezon elején azt mondtam, ha bejutunk a négy közé, elégedett leszek" – kezdte Róth Kálmán, a csapat vezetőedzője, aki az elődöntő visszavágójával kapcsolatosan a következőket mondta: „Nagyon sajnálom, hogy így alakult a mérkőzés. Hazai pályán nem szabadott volna így kikapni. Szurkolóinknak sajnos nem tudtuk legalább győzelemmel megköszönni buzdításukat, hiszen ők ugyanolyan szinten tették a dolgukat, mint eddig. Ezúttal a csapat totális csődöt mondott. Egy-két kivételtől eltekintve nem akadt jó teljesítmény, s ez egy ilyen szintû csapat ellen végzetes."
Ami a jövőt illeti, elsőként a hazai bajnokságban kell megszerezni a jogot a BL-indulásra, mely ha sikerül, utána mindenképpen nagyobb tapasztalattal felvértezve vághat neki a sorozatnak a győri gárda.
„Némi változtatásra szükség lesz a továbblépéshez. A keretet is fel kell frissíteni, de építeni kell arra a meglévő magra. Ezenfelül mentálisan is fel kell nőni erre a szintre. Nem először fordul ugyanis elő, hogy néhány játékos a legfontosabb meccsen görcsöl be. Meg kell tanulni azt, hogy ilyen esetekben ne nyomja össze a csapatot a nagy tét. Márpedig leginkább erről volt szó a visszavágón, hiszen nem felejtettek el kézilabdázni azok a játékosok, akik azért már sok szép sikert értek el közösen. Mindez csak arra világított rá, bármennyire is erős a magyar bajnokság, erre a hőfokra, ami most a BL-elődöntőn volt tapasztalható, nem lehet a hazai pontvadászatban felkészülni. Ilyen szintû tapasztalata a keretből csak Radulovicsnak és Gogirlának van, ám ők súlyos vállsérülésük miatt jelenleg nem tudják azt nyújtani, amit korábban, s amire még talán most is képesek lennének" – fogalmazott Róth Kálmán.
Az mindenesetre tény, hogy szerdán Dunaújvárosban kezdi a rájátszást az Audi-ETO. Mivel az FTC az első fordulóban kikapott a Cornexi-Alcoa vendégeként, egy esetleges győzelemmel az alapszakasz során összeszedett lépéshátrányt azonnal lépéselőnnyé változtatná. Ezzel kapcsolatosan annyit mondott a győriek trénere: „A Dunaferr ellen derül ki, hogy egy ilyen vereség után csapat tudunk-e maradni. Én hiszek benne, elvégre a lányok már többször bizonyították, képesek felállni a legnehezebb helyzetekből is."