Ez a véleménye Kocsis Erzsébetnek, a csapat ügyvezetőjének is.
- Bár gyengén játszott az Audi a Slagelse ellen, de ma nálunk minden erejüket arra összpontosítják, hogy bajnokhoz méltóan szerepeljenek. Az tény, az ETO sem mondható kimondottan kupacsapatnak, ám az is igaz, jelenleg az ő játékoskeretük a legerősebb a mezőnyben. A mai mérkőzésen kívül a szombati Fradi elleni találkozó sem mellékes, mert a Cornexi győzelme teljesen nyílttá tette a dobogós helyezésekért vívott küzdelmet. Ezáltal kaptunk egy sanszot, hogy akár bajnokok is lehessünk. Ehhez azonban nem szabad megbotlanunk.
Mindenesetre érdekes és egyben izgalmas rájátszás áll előttünk. Találgathatunk, mennyire viselte meg a győri csapatot a legutóbbi kupavereség, mennyire fáradt el a Fradi fiatal gárdája, s a szétesésről is hallható pletykák hogyan érintik lelkileg az FTC együttesét. És akkor tényleg el ne feledkezzünk a Cornexi együtteséről, amely nem kis meglepetésre legyőzte a Ferencváros gárdáját. Így sokkal okosabb, ha a saját csapatunkkal foglalkozunk. A mai mérkőzésen sem szerepelhet az átigazolásakor rögzített tilalom szerint Mörtel Renáta (micsoda őrültség), így Kovács Péter szakvezető az átlövéseknél Őri, Pigniczki, Ferling és Laluska eredményességében bízhat. Mindegyikében! Mert ma a győri bajnok ellen egy-két jó teljesítmény nem lesz elegendő.
Úgy hírlik, a Dunaferr játékosai a majdnem három hétig tartó mérkőzés nélküli szakasz után - már bocsánat a kifejezésért - toporzékolnak mint a paripák a derbi előtt. Azaz rendkívül kiéheztek a találkozóra. S a hazai közönség fergeteges buzdítását feltételezve bizonyára extázisban kézilabdáznak majd a dunaújvárosi játékosok hatvan percen keresztül. (Nagyon reméljük, hogy a nagy küzdelemben a játékvezetői páros abszolút objektív bírája lesz a játszó feleknek.)
De hogy a hév, a lelkesedés maximálisan el ne kapjon bennünket, csak emlékeztetőül hadd írjam le: a bajnokság elején az átalakult és valóban meggyengült dunaferres keret elé kitûzött cél a legjobb négybe kerülés volt. Ezt a csapat elismerésre méltóan teljesítette. Minden, ami ezután következik, ha úgy tetszik, hab a tortán. Ezzel csak azt szeretném rögzíteni, hogy a Dunaferr női csapatánál sokkal többet veszíthet, és idegeskedhet a bajnokságát megőrizni kívánó Győri Audi ETO csapata. (Hátha ez is a dunaújvárosi csapat malmára hajtja a vizet.) Vagyis, nincs miért aggódni akkor sem, ha netán az ellenfél - s remélem ez csak feltételezés - ma sikeresebb lesz a hazaiaknál. A Dunaferr szombaton a Fradihoz utazik, majd a következő lesz a rájátszás menetrendje az 1-4. helyért. Május 4. Cornexi - Dunaferr, május 12. Dunaferr - FTC, május 20. Győr - Dunaferr és május 26. Dunaferr - Cornexi. A rájátszásba kerülve az alapszakasz nyertese a Fradi négy, a Győr három, a Dunaferr két, a Cornexi egy bajnoki pontot visz magával.