Fontos mérkőzést játszik a címvédő Audi-ETO a női bajnokság rájátszásában. A győriek annak a Dunaferrnek az otthonában lépnek pályára, mely az alapszakaszban legyőzte Görbiczéket.
Részben annak a vereségnek is köszönhető, hogy a rájátszásba a második helyen jutott be a zöld-fehér gárda. A múlt héten a Cornexi-Alcoa legyőzte az FTC-t, így ha ma sikerülne a győzelem az ETO-nak, akkor saját kezébe kerülhet a sorsa. Ezzel kapcsolatban a következőket mondta Róth Kálmán vezetőedző: „Várhatóan egy nagyon motivált Dunaújváros lesz az ellenfelünk, hiszen ha kikapnak, komoly hátrányba kerülnek. Győzelmük esetén viszont nagyon szoros lehet a bajnokság. Természetesen azon vagyunk, hogy ezt elkerüljük, s legyőzzük ellenfelünket, hiszen nem titkolt célunk, hogy megvédjük címünket, ehhez pedig a legjobb, ha minden meccsünket megnyerjük."
A hétvégi Slagelse elleni BL-elődöntő már nem téma a győrieknél, mostantól csak a bajnokságra koncentrál a csapat.
„Túl kellett lépni a vereségen, mert abból nem lehet megélni, ha csak a múlton kesergünk. Persze tanulságai vannak a párharcnak, mint ahogy az alapszakaszbeli Dunaferr elleni mérkőzésünknek. Elsősorban azonban a pozitívumokból kell építkeznünk, így a közelmúlt tétmeccseiből. Ilyen például az újvárosiak Magyar Kupa-elődöntője a Fradi ellen. Ebből igyekszünk a lehető legjobban felkészülni. Remélhetőleg a pályán is sikerül megmutatnunk, amit tudunk, s megszerezzük a nagyon fontos két pontot" – vélekedett Róth Kálmán, aki valamennyi játékosára számíthat. Juhász Gabriellának van ugyan egy kisebb sérülése, de várhatóan ez nem akadályozza meg abban, hogy ma pályára lépjen.