Így aztán a Slagelse, Anja Andersen csapata, kettős győzelemmel és összességében 14 gólos különbséggel – ami, legyünk őszinték, szokatlanul nagy arányú – jutott a BL-döntőbe, ahol aztán egyértelmû esélyesként szerepelhetnek a Lada Togliatti ellenében.
A Győri Audi ETO KC lányainak persze nem érdemes sokáig keseregni a legjobb négy közötti búcsúzáson, hiszen csapatunk idáig még soha nem jutott az elitligában, s már csak azért sem, mert máris itt a bajnoki rájátszás, amelyben egyértelmûen a bajnoki címvédés a cél.
A végjáték egyébként mindjárt meglepetéssel kezdődött, hiszen a Cornexi legyőzte a Ferencvárost, így aztán a fővárosiak bónuszpontját már le is lehet dolgozni. Az ETO a bajnoki rájátszást tegnap este (lapzártánk után) kezdte Dunaújvárosban, miután a Dunaferr sportszerûen beleegyezett abba, hogy a zöld-fehéreknek ne kelljen a két BL-mérkőzés között bajnokin is szerepelni.
Győri szempontból egyébként a bajnoki rájátszás programja a következőképpen alakul: április 29-én (vasárnap, 18 óra) a Cornexi-Alcoa csapata érkezik, majd május 4-én (péntek, 18 óra) jön a Budapest Bank FTC. Ezt követik a visszavágók: a Cornexi-Alcoa otthonában május 11-én (péntek, 18 óra) lép pályára az Audi ETO, a Dunaferrt április 20-án (vasárnap, 18 óra) fogadja, majd a győriek a népligeti rangadón vendégszerepelnek május 26-án (szombat, 16 óra) a Budapest Bank FTC csarnokában.